Connect with us
Avertisment important din partea Comisiei Europene! Ridicarea restricțiilor de sărbători va duce la o nouă creștere a cazurilor de covid-19

Social

Avertisment important din partea Comisiei Europene! Ridicarea restricțiilor de sărbători va duce la o nouă creștere a cazurilor de covid-19

Situația din statele afectate de pandemia este în continuare una extrem de gravă. În multe țări din Europa, numărul de infectări a crescut, însă unele autorități se gândesc să ridice restricțiile în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru a le oferi oamenilor șansa la evenimente normale. Cu toate acestea, Comisia Europeană avertizează că ridicarea restricțiilor va aduce doar probleme și că, în urma acestei mișcări, numărul de infectări și de spitalizări va crește considerabil.

Ce efecte va avea ridicarea restricțiilor de sărbători

Comisia Europeană arată într-o comunicare transmisă Parlamentului European și Consiliului European că ridicarea restricțiilor în decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, va duce la creșterea numărului de infectări cu covid-19 și a spitalizărilor.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (EDCD) a explicat că pot trece chiar și 40 de zile între implementarea unor măsuri și apariția efectelor măsurabile ale măsurilor adoptate, cu mult mai mult decât perioada de incubare a infecției, care poate fi de maximum două săptămâni. Acest lucru se explică prin faptul că poate dura mult timp până ce oamenii se supun noilor măsuri implementate și pot apărea și întârzieri.

CE susține că autoritățile pot recurge la relaxarea măsurilor sau ridicarea lor de sărbători doar după ce analizează situația îndeaproape. Astfel, se încurajează păstrarea măsurilor stricte în continuare, pentru a evita formarea unor noi focare și lovirea de noi blocaje sau măsuri mult prea severe.

„În aceste perioade extrem de dificile, îndrumarea către statele membre pentru a promova o abordare comună a sezonului de iarnă și, în special, cu privire la modul de gestionare a perioadei de sfârșit de an, are o importanță vitală. Trebuie să reducem viitoarele focare de infecție în UE. Doar printr-o gestionare atât de susținută a pandemiei, vom evita noi blocaje și restricții severe și vom trece peste împreună.”, a declarat vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas.

Comisia Europeană arată în raport că, în cazul în care țările UE ridică restricțiile pe 7 decembrie, rata spitalizărilor ar putea începe să crească în jurul datei de 24 decembrie.

Mai mult, printr-un alt grafic, se arată că numărul pacienților din spitalele de covid ar urma să înceapă să crească din prima săptămână a lunii ianuarie 2021 dacă măsurile sunt ridicate pe 21 decembrie.

Comisia Europeană încurajează păstrarea restricțiilor chiar și de sărbători și recomandă, printre altele, distanțarea fizică și limitarea contactelor sociale, testarea în număr cât mai mare și asigurarea unor călătorii sigure.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top