Connect with us
Când începe școala: Profesorii trebuie să prezinte dovezi pentru temele online

Social

Când începe școala: Profesorii trebuie să prezinte dovezi pentru temele online

Elevii și profesorii au fost nevoiți să mute școala în mediul online datorită pandemiei de coronavirus. Lecțiile au fost mutate pe platforme online, iar profesorii sunt obligați să facă dovada lecțiilor prin intermediul pozei de ecran.

Când începe școala: Profesorii trebuie să prezinte dovezi pentru temele online

Citește și: Îngheață sau nu anul școlar? Ministrul Educației face noi declarații

Autoritățile au decis ca profesorii să facă dovada lecțiilor online prin poze ale ecranului de laptop sau ale telefonului mobil.

„Trebuie sa prezinte niste dovezi, adica o inregistrare, un printscreen daca foloseste laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a inregistra si a dovedi prezenta lor online. Daca pana acum, aceasta activitate de invatare online nu era prevazuta intr-un cadru legislativ,  iata [profesorii – n.red.] sunt obligati sa isi raporteze activitatile, pentru ca, pana la urma, avem drepturi salariale pe care trebuie sa le justificam printr-o anumita activitate. Eu zic ca in jur de 60% au realizat activitati, si nu neaparat online, [caci – n. red.] au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook…”, a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Luminita Barcari, la Europa FM.

Secretarul de stat a mai menționat că la începerea școlii, toate cadrele didactice sunt sfătuite să predea doar informațiile esențiale.

„Pana la urma, noi mergem pe formarea de competente.  O competenta poate fi formata nu neaparat pe toate continuturile. Sa insistam pe lucrurile cu adevarat esentiale si de care ne vom lega pentru anul scolar urmator”, a explicat Luminita Barcari.

De asemenea, prezența online a elevilor și cadrelor didactice este obligatorie și este monitorizată de fiecare unitate de învățământ.

Pe educred.ro sunt centralizate toate platformele de învățare și resursele educaționale deschise, inclusiv pe cele destinate cadrelor didactice.

Atât elevii, cât și profesorii vor reveni la școală pe data de 15 mai la încheierea perioadei de urgență decretată de Klaus Iohannis. Deși au fost nevoiți să își țină lecțiile de acasă, salariile profesorilor nu au suferit reduceri.

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Pop Teofilia

    2020-04-24T17:25:01+03:00 at 17:25

    Sunt pensionara,în acest an școlar am fost încadrată în sistem plata cu ora la SC. Gimnaziala Apold jud. Mureș, cu un nr de 16 ore,iar pe luna martie am fost plătită doar pe perioada 1_11 martie.Pentru restul zilelor nu am fost plătită, deși am efectuat ore online,cum s_a putut,cu elevii care au vrut acest lucru.Este posibil sa nu fiu platita?Toată lumea spune ca salariile nu sunt diminuate.Aștept un răspuns. Multimesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top