Connect with us
Alexandru Rafila a făcut marele anunt! Când se diminuează restricțiile în România

Social

Când s-ar putea ridica restricțiile! Alexandru Rafila a făcut anunțul

Medicul Alexandru Rafila a spus astăzi, într-un interviu, că este posibil ca după data de 15 mai să se ridice multe dintre restricțiile care sunt acum impuse populației.

Când s-ar putea ridica restricțiile! Alexandru Rafila a făcut anunțul

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie din România a declarat că vor exista două vărfuri ale acestei epidemii: unul în jurul datei de 1 mai și unul în perioada octombrie-noiembrie. Medicul susține că este foarte posibil să scăpăm d eunele restricții după data de 15 ani, însă sub nicio forma nu se va termina totul atunci. Măsurile de distanțare socială vor trebui luate în considerare o perioadă mai îndelungată.

Este posibil chiar și după data de 15 mai ca manifestările mari (concerte, evenimente, etc.) sau cu grupuri mari de oameni (nunți, petreceri private, etc.) să fie în continuare interzise.

”După 15 mai este posibilă reducerea măsurilor de restricții. Cel mai util este sa faci studiul de prevalență după ce ai un număr concret de pacienți și apoi să începi săiei anumite decizii, chiar și legat de relaxarea restricțiilor.

În acest moment suntem pe cale să intrăm într-un proiect pilot în parteneriat cu Statele Unite ale Americii. Este vorba de un proiect pilot cu un medicament adus din Statele Unite ale Americii, proiect în care vom participa alături de alte 20 de state europene și se va testa medicamentul respectiv, in paralel cu alte medicamente. Scopul acestui proiect este să observăm un câștig terapeutic, după care, dacă merg lucrurile bine, să fie autorizat si produs pe scară largă.”, a transmis Alexandru Rafila, directorul Societății de Microbiologie, potrivit Digi24.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top