Connect with us
De luni, stare de urgență: Poți scoate câinele la pipi, dar nu și copilul în parc! N-ai voie la prieteni. Nunțile, fără alai

Social

De luni, stare de urgență: Poți scoate câinele la pipi, dar nu și copilul în parc! N-ai voie la prieteni. Nunțile, fără alai

De luni, 16 martie, România intră în starea de urgență. Cu excepția unor texte copiate din Constituție, nimeni n-a explicat, exact, ce înseamnă aceasta. Alimentele se pot raționaliza, gazele se pot închide. Da, poți vedea militari pe stradă. Scoți câinele la pipi, nu și copilul în parc. Faci nunți, dar fără alai. N-ai voi să alergi, n-ai dezlegare să mergi la prieteni

De luni, 16 martie 2020, România intră în starea de urgență decretată, sâmbătă, 14 martie, de către președintele Klaus Iohannis. Cu excepția copierii unor pasaje din Constituție, nimeni n-a prea explicat ce înseamnă asta.

SE POATE IEȘI PE STRĂZI?

În principiu, ordinul este de a rămâne în case. Circulația este permisă pentru cumpărarea de alimente, produse farmaceutice și de primă necesitate. Se poate merge la medic și la institițiile sanitare. Se poate merge la serviciu, pentru cei care nu-și pot efectua munca de acasă. Se poate acorda asistență minorilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități. Se poate merge la bancă sau la compania de asigurări, în caz de forță majoră.

Da. Acest lucru este permis! Se va realiza individual, adică nu toată familia merge cu patrupedul. Ai voie o mică plimbare, limitând comntactul cu alte persoane.

POT IEȘI LA ALERGAT?

Nu! Trebuie să faci exercițiile fizice acasă! Această activitate în aer liber este restricționată. Măsurile sunt luate pentru că există mulți cetățeni care aleargă, dimineața, prin parcuri sau pe străzi.

POT SCOATE COPILUL LA JOACĂ ÎN PARC?

Nu! În afara unor cazuri de forță majoră, copii trebuie să rămână în casă. Toate parcurile și locurile de joacă rămân închise.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

1 Comment

1 Comment

  1. val

    20 aprilie 2020 at 12:55

    Starea de urgenta are rostul si utilitatea ei. Atunci cand societatea are neaparata nevoie de conditii cu totul speciale, aceasta este una din optiuni, daca nu singura. Numai ca lucrurile trebuie facute cu cap. Pentru ca nu exista nici-o experienta semnificativa si apropiata in timp era nevoie de 1-2 exercitii anterioare dezbatute catre oameni priceputi. Desi starea de urgenta nu este o joaca, se puteau face simulari, exercitii. Mi-aduc aminte ca acuma cativa ani ea o perioada cand sirenele sunau si se producea un exercitiu de alarmare. Atunci, pentru o ora, se [utea simula si o situatie de urgenta. Nu ar mai fi aparut astfel o multime de lucruri care streseaza, enerveaza, deschid calea catre abuzuri. Exemplu, Art5(4) al ordonantei nr 2 se prevede:”Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprinda nume și prenume, data nasterii, adresa locuintei/ gospodariei/ locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data com letarii si semnatura”. In modelul propus de catre autoritati si care poate fi descarcat de pe internet mai apare si un camp numit „Locul deplasarii”. Acest lucru este o adaugire abuziva pe langa textul legii, informatia respectiva nefiind ceruta de Art5(4). Adaugirea este foarte parsiva. Daca completezi campul esti de acord cu limitarea dreptului tau de deplasare. Daca nu completazi campul, poti fi amendat de cine te verifica pentru declaratie incompleta. Se poate anula amenda in instanta, dar aste prsupune, stres, consum de timp si nervi. Poate ca respectivul camp a fost adaugat din neatentie. Dar poate ca nu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top