De luni, stare de urgență: Poți scoate câinele la pipi, dar nu și copilul în parc! N-ai voie la prieteni. Nunțile, fără alai

15.03.2020
De luni, stare de urgență: Poți scoate câinele la pipi, dar nu și copilul în parc! N-ai voie la prieteni. Nunțile, fără alai

De luni, 16 martie, România intră în starea de urgență. Cu excepția unor texte copiate din Constituție, nimeni n-a explicat, exact, ce înseamnă aceasta. Alimentele se pot raționaliza, gazele se pot închide. Da, poți vedea militari pe stradă. Scoți câinele la pipi, nu și copilul în parc. Faci nunți, dar fără alai. N-ai voi să alergi, n-ai dezlegare să mergi la prieteni

De luni, 16 martie 2020, România intră în starea de urgență decretată, sâmbătă, 14 martie, de către președintele Klaus Iohannis. Cu excepția copierii unor pasaje din Constituție, nimeni n-a prea explicat ce înseamnă asta.

SE POATE IEȘI PE STRĂZI?

În principiu, ordinul este de a rămâne în case. Circulația este permisă pentru cumpărarea de alimente, produse farmaceutice și de primă necesitate. Se poate merge la medic și la institițiile sanitare. Se poate merge la serviciu, pentru cei care nu-și pot efectua munca de acasă. Se poate acorda asistență minorilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități. Se poate merge la bancă sau la compania de asigurări, în caz de forță majoră.

Da. Acest lucru este permis! Se va realiza individual, adică nu toată familia merge cu patrupedul. Ai voie o mică plimbare, limitând comntactul cu alte persoane.

POT IEȘI LA ALERGAT?

Nu! Trebuie să faci exercițiile fizice acasă! Această activitate în aer liber este restricționată. Măsurile sunt luate pentru că există mulți cetățeni care aleargă, dimineața, prin parcuri sau pe străzi.

POT SCOATE COPILUL LA JOACĂ ÎN PARC?

Nu! În afara unor cazuri de forță majoră, copii trebuie să rămână în casă. Toate parcurile și locurile de joacă rămân închise.