Connect with us
Raed Arafat: Cred că ne vom confrunta cu o perioadă poate mai grea

Social

Declarațiile lui Raed Arafat despre un document draft despre izolarea la domiciliu care a fost distribuit în presă, fără a fi anunțat oficial de către autorități

Vineri dimineață, în presă, a fost publicat un document, aflat deocamdată în faza de proiect, redactat de Grupul de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Proiectul prevede măsuri drastice pentru limitarea deplasărilor în afara locuinței.

Imediat după publicarea informației în presa online, autoritățile au clarificat informația. Deocamdată, este vorba doar de către o propunere înaintată guvernului, care poate suferi modificări și care nu este adoptată.

Mai multe publicații au răspândit pe internet un document în legătură măsuri pentru izolarea populației. Draftul de hotărâre prevede ca toate deplasările din afara locuinței să fie limitate. Cele necesare trebuie justificate printr-o anexă.

Deocamdată nu s-a adoptat o astfel de măsură

Pe pagina de Facebook a MAI a fost publicat un text pentru a clarifica situația:

„NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situați”i.

„Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență)”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Raed Arafat a anunțat public că, la acest moment, măsurile prevăzute în doscument, nu sunt obligatorii
„Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-stiintific din cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta.

Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infectioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentarii discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele mesuri sa fie luate, amanate sau respinse. (…)

Rog populatia sa nu ia in considerare nimic din ce se publica in spatiul public pana nu este adoptat si explicat de autoritati. Proiectul raspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari. ”, a scris și șeful DSU, Raed Arafat, pe Facebook.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

2 Comments

2 Comments

  1. Hua Wey

    2020-03-20T22:36:29+02:00 at 22:36

    Și dacă a fost un Draft, care NU a fost publicat, NU a fost înaintat nimănui, dacă NU,NU,NU,NU, totuși, cum naiba a ajuns în presă și de ce ?!? Cine s-a „spart” și cu ce scop ?

    • Huff

      2020-03-20T22:48:36+02:00 at 22:48

      Unii jurnalisti s-au gasit sa-l publice, iar autoritatile considera ca induceau populatia in panica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top