Connect with us
DRPCIV își reia treptat activitatea cu publicul. Când vor începe examenele

Social

DRPCIV își reia treptat activitatea cu publicul. Când vor începe examenele

Odată cu situația precară din România, mai multe domenii au fost afectate. Astfel, multe dintre instituții au suspendat activitatea cu publicul, însă, odată cu relaxarea restricțiilor, unele și-au reluat acțiunile. Un anunț în acest sens a fost făcut și de DRPCIV, care va reveni treptat la vechea activitate. Astfel, a fost comunicată data de la care examinările se vor relua, dar și care sunt primii ce beneficiază de serviciile DRPCIV.

DRPCIV își reia treptat activitatea cu publicul. Când vor începe examenele

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor își va relua activitatea treptat, în urma numeroaselor solicitări din partea românilor care au întâmpinat diverse probleme, precum expirarea permisului de conducere sau înmatricularea mașinilor. Astfel, din 19 mai, oamenii vor putea să-și rezolve respectivele necesități.

„Prioritatea noastră este creşterea capacităţii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forţe de sprijin pe perioada stării de urgenţă, întrucât estimăm o creştere semnificativă a solicitărilor pe această linie, odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgenţă.”, informează un comunicat al DRPCIV.

Programul de lucru va diferi în funcție de zonă. Cei care vor apela la serviciile DRPCIV, vor avea nevoie de o programare pe care o vor face online, pe site-ul oficial. Aici vor găsi și secțiunea referitoare la orar.

Vor fi respectate toate măsurile de prevenire, printre care și distanța socială. În incinta sediilor DRPCIV nu vor intra mai mult de 10 persoane simultan.

Examenele auto

De la începutul lunii, DRPCIV intenționează și reluarea examinărilor. Aceasta se va realiza în două etape, cea dintâi vizând proba practică. Primii care vor susține examenul vor fi cei cărora le-a fost anulat din cauza pandemiei. Prioritate vor avea persoanele care întâmpină probleme precum expirarea documentelor aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare.

Cea de-a doua etapă vizează susținerea examenului teoretic, care va fi reluată de la jumătatea lunii viitoare. Aici vor fi respectate toate măsurile preventive:

  • utilizarea măştilor de protecţie – atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori;
  • dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice;
  • respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire pentru susţinerea probei practice, cel puţin 1,5 m;
  • evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaţilor cu însoţitori (prieteni, rude, susţinători).

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top