Connect with us
Oana Pellea, apel la președinte în numele artiștilor: "Vă scriu ca să ne sustineți!"

Social

Oana Pellea, apel la președinte în numele artiștilor: „Vă scriu ca să ne sustineți!”

Pandemia a afectat multe domenii, printre care și cel artistic. Astfel, cântăreții, actorii și alții care activează în acest domeniu și-au întrerupt activitatea. Ei se arată profund afectați de această schimbare, având în vedere că, printre altele, au pierdut și bani. Actrița Oana Pellea i-a transmis președintelui un mesaj în acest sens. Ea a vorbit despre cât de grea este această perioadă și cât de importantă este cultura în viața oamenilor în astfel de momente.

Oana Pellea, apel la președinte în numele artiștilor: „Vă scriu ca să ne sustineți!”

Actrița i-a scris președintelui pentru a atrage atenția asupra faptului că domeniul cultural a suferit mult în aceste clipe grele, la fel ca populația care a fost pusă la încercare de nemilosul virus. Astfel, ea îi cere lui Iohannis să-și amintească de existența lor, având în vedere că situația financiară a artiștilor este una precară, dar și faptul că oamenii și-au hrănit speranțele cu artă. În plus, ea a precizat că artișii nu vor ca președintele să-i întrețină, ci să-i sprijine în activitatea lor.

„Vă scriu din postura unui om care activează în domeniul cultural și ințelege impasul prin care trece nu doar țara, dar și cultura din România. Vă scriu din postura unui om care înțelege impasul artiștilor, al oamenilor de cultură și pentru a vă reaminti că exist. Vă scriu ca să ne sustineți. Nu ne dorim să ne intrețineți, dar vă rugăm să găsiți soluții de o manieră în care toți artiștii să poată performa. Să poata performa în folosul oamenilor, dar și pentru a se putea intreține.”, a scris Oana Pellea.

Artiștii cer măsuri

Oana Pellea i-a cerut președintelui să analizeze atent situația domeniului cultural și să ia măsuri eficiente, care să îi ajute atât pe actori, cât și pe cei care își găsesc alinarea în artă în aceste clipe grele. De asemenea, ea cere cu tărie ca acest domeniu să nu fie lăsat pe ultimul plan, chiar dacă probleme țării sunt mari. Arta a reprezentat în această perioadă un punct de refugiu pentru oamenii care nu reușeau să râdă și să se simtă bine decât în prezența oamenilor meniți pentru asta, anume, artiștii.

„Vă rog sa ne sustineți in a salva arta și cultura din România. Avem nevoie de măsuri foarte clare, concepute de oameni care au competența in domeniul cultural, oameni care ințeleg natura artistică și valoarea ei. Avem nevoie de legi clare, care să susțină actul cultural. Avem nevoie de o regândire a întregului domeniu artistic. Avem nevoie să reamintim cât mai multor oameni că insăși cultura e o prioritate și nu un domeniu lăsat pe ultimul plan.”, afirma actrița.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top