Connect with us
Klaus Iohannis, semnal de alarmă pentru români: "Feriți-vă de virus! Revenirea la starea de urgență este ultima soluție!"

Social

Klaus Iohannis, semnal de alarmă pentru români: „Feriți-vă de virus! Revenirea la starea de urgență este ultima soluție!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate. Mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă, sunt permise deplasările fără justificare, activitățile în aer liber și au fost deschise și mall-urile. În ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate. Astfel, președintele Klaus Iohannis a făcut un apel pentru respectarea regulilor care au rămas în vigoare și s-a arătat îngrijorat de situația în care se află România. Dacă lucrurile continuă în acest fel, starea de urgență ar putea fi impusă din nou.

Klaus Iohannis, semnal de alarmă pentru români: „Feriți-vă de virus! Revenirea la starea de urgență este ultima soluție!”

Președintele a explicat că situația României nu este deloc una care să permită revenirea completă la viața de dinainte de pandemie, acuzând că asta și-ar dori, în mod inconștient, opoziția. Numărul cazurilor se păstrează pe un trend ascendent, de peste 300 de cazuri zilnic și, chiar dacă au fost relaxate anumite restricții, trebuie respectate în continuare măsurile de prevenire stabilite de Guvern, despre care spune că a gestionat corect situația, comparativ cu alte țări. O viață normală nu este posibilă în condițiile din prezent, când virusul încă este în comunitate și continuă să afecteze oamenii.

„Vă spun foarte clar, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante. Masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricții fiindcă ne dorim să redăm românilor o viață normală dar această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale.”, a declarat Klaus Iohannis.

Revenirea la starea de urgență

În ceea ce privește reinstaurarea unor restricții la care s-a renunțat, a declarat că Executivul nu urmărește această acțiune decât în cazul în care lucrurile se agravează semnificativ. Până atunci, președintele a precizat că măsurile adoptate acum vor da rezultate bune dacă românii vor acționa responsabil și le vor respecta cu strictețe. În caz contrar, numărul de infectări ar putea exploda și situația nu va mai putea fi ținută sub control. Astfel, singura soluție va fi revenirea la starea de urgență.

„Nu ne dorim reinstaurarea unor restricții decât în situația în care vedem că numărul de infecții crește foarte mult și nu avem încotro. Însă, repet, vreau o conformare bună, adică, fiecare să ascultăm de medici, de specialiști, de epidemiologi, să facem ce ne spune specialistul. Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, atunci când vedem că nimic altceva nu funcționează. Dar eu mă gândesc că, totuși, va funcționa.”, a mai precizat președintele.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Yvan

    2020-06-21T01:42:29+03:00 at 1:42

    Tovarășe slugărel iarăși ai primit ordinele celor puternici din exterior ce conduc țara tuturor posibilităților din umbră?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top