Connect with us
La mulți ani de Sfântul Vasile. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru sărbătoriți

Social

La mulți ani de Sfântul Vasile. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru sărbătoriți

La mulți ani de Sfântul Vasile. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru sărbătoriți

La mulți ani de Sfântul Vasile. Prima zi din an este marcată de o sărbătoare deosebit de importantă pentru credincioșii ortodocși. Pe 1 ianuarie îl pomenim pe Sfântul Vasile și îi sărbătorim pe toți cei care poartă acest nume de sfânt. Nu sunt deloc puțini, ba dimpotrivă.

La mulți ani de Sfântul Vasile. Câți români poartă acest nume de sfânt

Aproape 600.000 de romani își aniversează ziua onomastică pe 1 ianuarie, când este sărbătoarea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. Dintre aceștia, în jur de 500.000 sunt bărbați. Sfântul Vasile este sărbătorit de credincioși atât pe 1 ianuarie, cât și pe 30 ianuarie, împreună cu Sfinții Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Potrivit statisticilor, cel mai des întâlnit prenume în rândul bărbaţilor este Vasile. Îl poartă un număr de  431.390 de persoane. Mai sunt următoarele prenume derivate: Sica/Sică – 382 de persoane, Sile – 439, Silica/Silică – 227, Vasi – 120, Vasilica/Vasilică – 20.407.

La femei, cel mai des întâlnit este prenumele Vasilica, pe care îl poartă 77.469. Mai sunt regăsite derivatele numelui: Sica – 862 de persoane, Silica – 519, Vasi – 24, Vasila – 370, Vasilca – 1.375.

Mesaje și urări de Sfântul Vasile

De Sfântul Vasile, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magică, iar fericirea să te ia în braţele ei in acest moment special!

Sa primești flori de ziua ta… Să înveți de la fiecare floare să iubești, să fii tandră, să-i luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admire, să aduci bucurie și sărbătoare… La mulți ani, Vasilică!

De ziua numelui tău să vină Sfântul Vasile în casa ta cu daruri sfinte. La mulţi ani, Vasile!

Anul Nou care începe azi să îți aducă numai bucurii și împliniri. La mulți ani, Vasile!”

Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca atât ziua de astăzi, cât și zilele ce urmează, să fie pline de bucurii și realizări și să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani!”

Tradiții de Sfântul Vasile 

Sfântul Vasile căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi, să-ți aducă liniște și pace, și să nu lase ca speranța să se stingă din sufletul tău! La mulți ani cu împliniri și numai cu momente frumoase în viitor.

În această zi minunată, eu îți doresc să îți trăiești viața așa încât să nu-ți pară rău de niciun pas făcut, de niciun zâmbet dăruit și să ai puterea să lași în urmă tot ceea ce te supără, pentru a putea fi fericit. La mulți ani, Vasilica!

Ești un suflet minunat și mă bucur că am avut șansa să te cunosc. Din toata inima îți urez La mulți ani, Vasile!

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top