Connect with us
Cum să mâncăm moderat în noaptea de Revelion. Nutriționist: "luați o farfurie mare și puneți pe ea..."

Social

Cum să mâncăm moderat în noaptea de Revelion. Nutriționist: „luați o farfurie mare și puneți pe ea…”

Cum să mâncăm moderat în noaptea de Revelion. Este ultima zi din an, cea în care ne strângem cu toții la masă, în familie, și simțim nevoia să ne delectăm cu toate bunătățile pregătite pentru această ocazie. Belșug pe masă, kilograme în plus la greutatea corporală. Cum facem să mâncăm moderat în noaptea de Revelion? Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva sfaturi din partea unui specialist în nutriție.

Cum să mâncăm moderat de Revelion

Petrecem cu cei dragi, ne simțim bine și mai ales, mâncăm de toate. Cam așa se întâmplă în noaptea de Revelion când pe masă avem fel de fel de mâncăruri tradiționale bogate în carbohidrați și grăsimi. Specialiștii recomandă în primul rând moderație. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic ne oferă câteva sfaturi pentru a ne putea bucura de masa festivă.

Primul și cel mai important sfat este să mâncăm cu simțurile. Nutriționistul spune că mintea este insațiabilă, nu are senzații și nu simte, de aceea, dacă ar fi după mintea noastră, am mânca până la refuz.

Mihaela Bilic spune că singurul care ne poate proteja în fața ispitelor culinare este corpul nostru. Cu alte cuvinte, trebuie să ne folosim cele cinci simțuri pentru a evalua mâncarea.

Mâncarea nu este așa bună cum ne proiectăm noi în mintea noastră că este.

Un sfat foarte important este să folosim o farfurie mare pe care să punem câte puțin din tot ce e pe masa de Revelion. În felul acesta, mintea va ști că nu am ratat nimic.

„Ce vom constata cu surprindere? Toată această degustare, face să treacă un pic de timp – unul necesar -, ca prima gură de mâncare să străbată cei 5 metri de tub digestiv și să ajungă să declanșeze un hormon care ne dă semnal de sațietate. Și atunci, după cele 15 minute de exercițiu de degustare, automat vom avea o foame mult mai mică decât o aveam în primul moment, și când, lacomi, am fi putut să mâncăm o cantitate mare”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic pentru Digi24.

Acestea fiind spuse, dacă vreți să vă simțiți bine în noaptea de Revelion, dar și după aceasta, să vă bucurați de bucatele festive, dar să nu acumulați kilograme în plus, este bine să luați în considerare aceste sfaturi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top