Connect with us
Modele de subiecte și teste pentru examenul de bacalaureat. Ce recomandă profesorii

Social

Modele de subiecte și teste pentru examenul de bacalaureat. Ce recomandă profesorii

Modele de subiecte BAC și Testele Naționale. Chiar dacă școlile rămân închise până la toamnă, elevii din anii terminali tot își vor susține examenele de finalizare a studiilor. Este cazul elevilor de clasa a 8-a, care susțin examenele naționale, celor de clasa a 12-a, care dau examenul maturității, dar și a studenților, care vor susține în vară lucrările de finalizare a studiilor, scrie readctia.ro.

De aceea, Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pune la dispoziția elevilor de liceu teste de antrenament care să îi pregătească pentru susținerea examenului de Bacalaureat. Aceste teste sunt extrem de folositoare, mai alesîn condițiile în care anul școlar din România se va termina în mediul online.

Teste pentru bacalaureat

Astfel, elevii interesați de modelele de subiecte pentru examenul de bacalaureat, dar și de teste pe care le pot realiza acasă, având chiar și un barem de corectare, pot intra pe edupedu.ro, unde sunt disponibile teste, în funcție de materie și profil.

„Pentru a facilita abordarea de către candidați a pregătirii examenului de bacalaureat, MEC a reorganizat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament, în seturi, în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil.

Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat”, precizează CNPEE.

Elevii din ani terminali pot reveni la școală pentru pregătire

Totuși, elevii au la dispoziție și pregătirea propriu-zisă, alături de profesori, în sala de clasă, dar acest lucru numai după data de 2 iunie.

„Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top