Connect with us
Raed Arafat, despre sărbătorile de iarnă: ”Vor fi sărbători altfel decât au fost în alți ani.”

Social

Raed Arafat, despre sărbătorile de iarnă: ”Vor fi sărbători altfel decât au fost în alți ani.”

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Lucrurile par să scape de sub control, având în vedere că numărul de cazuri de coronavirus a crescut considerabil în ultima vreme. Zilnic sunt identificate peste 10.000 de infectări noi, motiv pentru care autoritățile au impus mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul virus al momentului. În acest context, Raed Arafat a vorbit despre cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă, având în vedere că situația este una îngrijorătoare.

Sărbătorile de iarnă vor fi unele atipice

Lucrurile sunt tot mai dificile în România. Pentru că infectările sunt tot mai multe în fiecare zi, peste 10.000, autoritățile au impus mai multe restricții, deși măsurile s-au relaxat de-a lungul timpului. Astfel, circulația pe timpul nopții va fi restricționată, masca de protecție va fi obligatorie în spațiile deschise în absolut toată țara, iar școlile s-au mutat toate în mediul online. Mai mult, toate evenimentele numeroase au fost interzise.

Cât despre sărbătorile de iarnă, Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre sărbătorile de iarnă care se apropie. Astfel, el a explicat că sărbătorile vor fi sărbătorite în familie și vor fi evitate evenimentele numeroase, fiind necesară evitarea contactului dintre oameni. Autoritățile se tem de o nouă creștere și un nou val de infectări, motiv pentru care vor fi prompte și vor efectua controale pentru a se asigura că situația nu scapă de sub control. Se încurajează sărbătorile în familie, pentru că despre asta este Crăciunul, despre timp cu cei dragi.

”Cert este că vor fi sărbători altfel decât au fost în alți ani. Contactul și mobilitatea trebuie să fie la limită, altfel, după sărbători riscăm să ne trezim cu o nouă creștere și să avem un nou val în lunile ianuarie, februarie, martie. Va trebui să fim foarte atenți asupra modului în care vom desfășura sărbătorile. Regulile trebuie respectate pe perioada alegerilor. S-a văzut la alegerile trecute că s-au respectat regulile, problema a apărut după anunțarea rezultatelor.”, a declarat Raed Arafat.

Cât despre situația din România, Arafat explică faptul că au în plan să trimită persoane bolnave în străinătate în cazul în care spitalele se vor umple. Totuși, Arafat a explicat că statele pe care s-ar fi putut baza românii până acum au ajuns și ele într-o situație dificilă, cazurile crescând semnificativ și acolo.

Alegerile parlamentare vor avea loc la data de 6 decembrie, iar oficialii nici nu se gândesc să le anuleze sau să schimbe data. Ei asigură că vor fi respectate toate măsurile necesare în timpul scrutinului și la fel și în timpul campaniei electorale.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top