Connect with us
USR nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare

Știri

USR nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare

Tribunalul Bucuresti a decis ca Uniunea Salvati Romania (USR) nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare, respingand contestatia formulata de USR dupa ce Biroul Electoral Central a respins, la randul lui, semnul electoral al partidului, pe motiv ca nu se deosebeste de cel al USB de la alegerile locale, iar fuziunea dintre cele doua partide nu a fost finalizata. Decizia instantei este definitiva.

Judecatorul a respins ca neintemeiata contestatia USR la decizia BEC, care a interzis formatiunii sa foloseasca la alegerile parlamentare din 11 decembrie aceeasi sigla pe care USB a folosit-o la alegerile locale din 5 iunie, decizia Tribunalului Bucuresti fiind definitiva.

Instanta a respins, totodata, si cererea de interventie formulata de Nicoleta Monica Petrut, scrie agentia de stiri news.ro.

Biroul Electoral Central a respins, in 21 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvati Romania, pe motiv ca nu se deosebeste de cel al USB de la alegerile locale, asa cum cere legea, in conditiile in care fuziunea dintre cele doua partide nu a fost finalizata la momentul depunerii cererii.

Uniunea Salvati Romania a contestat decizia BEC in 22 octombrie, la Tribunalul Bucuresti, care a judecat miercuri dosarul. In cauza, Nicoleta Monica Petrut a formulat o cerere de interventie in numele altei persoane.

USR si USB au solicitat in 29 septembrie Tribunalului Bucuresti sa inregistreze in registrul partidelor fuziunea prin absortie a celor doua partide.

Instanta a admis cererea si a dispus inscrierea in registrul partidelor politice a modificarilor aduse statutului si componentei organelor de conducere. Decizia poate fi atacata cu apel in termen de cinci zile de la comunicarea hotararii.

Foto: Hotnews

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top