Connect with us
Alegeri parlamentare 2016. CNA avertizează televiziunile cu sancțiuni pentru prezentarea procentelor înainte de ora 21

Alegeri parlamentare

Alegeri parlamentare 2016. CNA avertizează televiziunile

Alegeri parlamentare 2016. Consiliul Național al Audiovizualului a transmis un comunicat de presă prin care atenționează toate televiziunile și posturile de radio din România.

Ce nu e permis în ziua votului

Avertismentul vine în contextul alegerilor de astăzi, 11 decembrie. Membrii CNA susține că televiziunile monitorizează inclusiv reflectarea zilei alegerilor parlamentare, fapt pentru care se vor da sancțiuni, acolo unde se impun.

În ziua votării alegerilor, sunt interzise prezentarea sondajelor de tip exi-poll înainte de închiderea urnelor (ora 21). De asemenea, îndemnurile de a vota sau a nu vota un anumit candidat vor fi amendate conform legii.

CITEȘTE ȘI: Alegeri parlamentare 2016 EXIT POLL, prezența la vot în timp real LIVE TEXT

CITEȘTE ȘI: Rezultate Alegeri Parlamentare 2016 EXIT POLL Antena 3

Articolul 13 al Decizia CNA prevede o serie de reguli stricte privind desfășurarea activităților prevăzute în ziua votării.

”Începând cu 48 de ore înainte de începerea votării şi până la încheierea votării sunt interzise: a) prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă; b) difuzarea de spoturi de publicitate electorală; c) invitarea sau prezentarea candidaţilor şi/sau a reprezentanţilor competitorilor electorali în emisiunile şi programele posturilor de radio şi de televiziune, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 74 alin. (4) din Legea nr. 208/2015; d) comentarii privind desfăşurarea campaniei, precum şi cele privind candidaţii şi competitorii electorali”, scrie în articol.

”CNA atenţionează posturile de radio şi de televiziune că reflectarea campaniei electorale s-a încheiat în ziua de vineri, 09.12.2016, ora 7.00 şi trebuie să aibă în vedere respectarea în continuare a prevederilor Deciziei CNA nr. 592 din 18 octombrie 2016 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale din anul 2016 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Rapoartele de monitorizare vor fi publicate și dezbătute săptămâna viitoare. Membrii forului audiovizual vor lua măsuri sancționatorii în cazul televiziunilor care au derapat.

CITEȘTE ȘI:

Urnele se vor închide la ora 21. Românii sunt așteptați să își exercite dreptul de vot. La ora 21, HUFF.RO va prezenta primele rezultate EXIT-POLL de la toate casele de sondare a opiniei publice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Alegeri parlamentare

To Top