Connect with us
Ordonanța privind suspendarea plății ratelor a fost retrasă

Economic

Ordonanța privind suspendarea plății ratelor a fost retrasă

Ordonanța privind suspendarea plății ratelor a fost retrasă de la publicarea în Monitorul Oficial și va fi îmbunătățită în Sedința de Guvern care va avea loc astăzi.

Ordonanța privind suspendarea plății ratelor a fost retrasă

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat într-un mesaj pe Facebook că Guvernul a decis să retragă de la publicarea în Monitorul Oficial ordonanța de urgență care prevede posibilitatea amânării ratelor cu până la 9 luni pentru persoanele fizice și juridice.

Ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a răspuns imediat și a subliniat că ordonanța va fi completată în ședința de guvern de luni.

„Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîţu a anunţat joi adoptarea Ordonanţei privind suspendarea plăţii ratelor bancare, actul normativ prevăzând că de această posibilitate pot beneficia persoanele fizice şi juridice a căror activitate a fost afectată de pandemia Covid-19.

Amânarea ratelor se poate solicita până la încetarea stării de urgenţă, ea putând fi depusă electronic sau telefonic, fără a fi nevoie de semnarea unor acte adiţionale. Conform actului normativ, „se suspendă la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020”.

Florin Cîţu a spus că măsura îi privește pe cei care au fost afectați „direct sau indirect” de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astăzi era aşteptată adoptarea normelor de aplicare a OUG.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top