Connect with us
Traian Băsescu face noi declarații despre pensiile românilor

Economic

Traian Băsescu face noi declarații despre pensiile românilor

Traian Băsescu reapare în atenția publicului datorită declarațiilor despre creșterea pensiilor românilor. Pensionarii trebuie să afle ce se întâmplă cu adevărat cu banii lor. Autoritățile au vorbit deja despre o creștere a pensiilor, dar lucrurile stau diferite. Află din acest articol ce se întâmplă de fapt.

Traian Băsescu face noi declarații despre pensiile românilor

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a vorbit despre adevărul din spatele eventualei creșteri a pensiilor. El a declarat că în prezent în buget nu există suficienți bani pentru pensii.

Acesta a atras atenția că o mărire a pensiilor este un scenariu exclus, iar toate declarațiile și zvonurile sunt de fapt o minciună.

Acesta a declarat la România TV:

„Este exclus să se poată mări pensiile cu 40%, va fi foarte greu și să le mărești cu 10%.

Domnii care au fost la Ministerul Muncii, plus actuala doamnă ministru ar trebui să fie cinstiți cu pensionarii și să le fi dat, de la 1 ianuarie, indexarea generată de inflație. Acești mincinoși n-au făcut minimul din ce trebuiau să facă și asta se întâmplă de 4 ani.”

„Desen în buget”

În același timp, fostul șef de stat a menționat că în buget nu există suficienți bani pentru pensii. Este vorba doar de „un desen în buget”, iar creșterea preconizată a pensiilor începând cu luna septembrie nu este posibilă.

„Creşterea pensiilor cu 40% este o aberaţie. În situaţia actuală nu este posibil. Cine este dispus să urască, să o facă. Această doamnă care e în Guvern (ministrul Muncii – n.r.) trebuie să înceteze să spună că are banii în buget. Îi spun eu, domniţă dragă, oi veni dumneata din societatea civilă, dar una e să ai în buget, alta să ai bani. Dumneata ai un desen în buget. Dezastru ar fi ca Orban şi Iohannis să se împrumute de bani să acopere pensii în loc să împrumute pentru relansarea economiei. Este exclus să se mărească cu 40%, cum e greu să se mărească şi cu 10%.

Ar trebui să fie cinstiţi cu pensionarii şi de la 1 ianuarie să le fi dat indexarea cu inflaţia. O fac pe cinstiţii şi pe luptătorii cu pensionarii, dar ultimii 3-4 miniştri şi-au bătut joc de pensionari. I-aş călca în picioare pentru tupeul cu care îi mint pe pensionari. Fiecărui pensionar i-ar fi crescut pensia cu 4-5%, dar aşa, ce au făcut, vă creştem în septembrie. Toţi au neruşinarea să îi mintă pe pensionari fără să ne dea o explicaţie de ce nu au dat de la 1 ianuarie inflaţia anului anterior”, a mai declarat Traian Băsescu.
Așadar, în condițiile actuale economice, o creștere a pensiilor tuturor pensionarilor nu este un plan realizabil.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top