Connect with us
Donald Trump cere restricții de călătorie mai dure în Statele Unite

Externe

Trump vrea restricții de călătorie mai mari în SUA

Președintele american Donald Trump a anunțat luni că noua ordonanţă executivă privind imigrația este „o interdicție de călătorie” și a avertizat că Departamentul de Justiție nu ar fi trebuit să prezinte Curții Supreme o versiune „atenuată, corectă din punct de vedere politic”, relatează site-ul CNN.

În contextul atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, Donald Trump a solicitat o revizuire judiciară rapidă a ordonanței prezidențiale și a cerut Departamentului de Justiție să vină cu o versiune mai dură a propunerii.

„Oamenii, avocații și instanțele o pot numi cum vor, dar eu vorbesc despre ceea ce avem nevoie, și anume de o interdicție de călătorie. Departamentul de Justiție ar fi trebuit să rămână la proiectul inițial, nu la versiunea atenuată, corectă din punct de vedere politic, pe care au depus-o la Curtea Supremă. Departamentul de Justiție ar trebui să ceară o audiere rapidă a interdicției de călătorie în fața Curții Supreme – și să vină cu o versiune mult mai dură! În orice caz, vom examina cu atenție oamenii care vin în SUA, pentru a ne menține țara în siguranță. Tribunalele sunt lente și politice”, a spus Trump pe contul de Twitter.

O instanţă federală de apel a confirmat, zilele trecute, blocarea noului decret emis de preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetăţenilor din state din Africa şi Orientul Mijlociu.

Donald Trump a emis pe 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului, care a evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului. Însă aplicarea măsurilor a fost blocată de justiţie pe 15 martie, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top