Orașul Făget din județul Timiș intră în carantină

26.07.2020
Orașul Făget din județul Timiș intră în carantină

Orașul Făget din județul Timiș intră în carantină. Hotărârea a fost votată de către Comitetul Local. Este primul oraș din țara noastră care intră în carantină după noua lege. Se așteaptă avizul din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Orașul Făget din județul Timiș intră în carantină

Oficial, Făget este primul oraș din Timiș care intră în carantină după noua lege. Situația a fost dezbătută ieri în comitetul local, după care a fost transmisă autorităților centrale. La momentul actual, în orașul Făget au fost depistați cu noul coronavirus 47 de oameni. Dintre aceștia, opt sunt cadre medicale de la spitalul din Făget.

Institutul Național de Statistică și-a dat acceptul în vederea instituirii măsurii de carantină. Se așteaptă avizul din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În România, alte două localități sunt în carantină. Este vorba despre localitatea Gornet din județul Prahova, unde au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie, și localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, unde au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
25.373 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.106 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 502 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2165 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.07.2020 (10:00) – 25.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 15 de decese (12 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Gorj, Olt.