Vremea
Cum va fi VREMEA de REVELION 2017
VREMEA de Revelion 2017. ANM a făcut publică prognoza meteo pe următoarea perioadă final de decembrie și ianuarie 2017.
Meteorologii spun că în acest interval, temperaturile se vor situa, în general în limitele valorilor normale pentru această perioadă, însă că vor fi posibile și unele zile geroase.
În ceea ce privește precipitațiile, în luna decembrie acestea vor fi, în unele regiuni ale țării, însemnate cantitativ, lucru care înseamnă că am putea avea un Crăciun alb. Din păcate doar în unele zone a nins. De Revelion 2017 vremea va fi în general rece.
Anul Nou vine cu o vreme rece, cu temperaturi negative. Gerul nu este exclus. Totodată, cu excepția zonelor de sud-est și est, precipitațiile se mențin în continuare ridicate.
Iată cum va fi vremea în următoarele luni!
Prognoza meteo ianuarie 2017. Cum va fi vremea de Revelion 2017
Anul 2017 debutează cu o vreme rece. În regiunile din nord, nord-vest și centru temperaturile se pot situa sub media climatologică. Aici poate apărea gerul. Maximele nu vor înregistra valori pozitive, decât în Dobrogea, unde temperaturile pot atinge valori de 2 grade Celsius.
Pe de altă parte, cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme, în est și sud-est, și se vor situa, în general, peste normele climatologice în restul țării, stabilite prin măsurători de specialitate, la 33,6 l/mp. În zona Maramureșului, cantitățile medii de precipitații ar putea ajunge la 74 l/mp, în Oltenia la 57 l/mp, iar în Banat și Crișana la 54 l/mp. Pe de altă parte, în Dobrogea estimările variază între 14 și 31 l/mp.
În noaptea de Revelion 2017, temperaturile vor fi negative, iar în zonele depresionare și de munte, poate să ningă.
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Prognoza meteo decembrie 2016. Cum va fi Vremea de CRĂCIUN 2016
Prima lună a iernii aduce temperaturi mai ridicate în zonele de sud ale României. Primii fulgi de zăpadă din decembrie se lasă așteptați în Muntenia și Dobrogea. În celelalte regiuni ale țării, temperaturile se vor încadra în cele normale pentru această perioadă (în Transilvania și Moldova, între -5 și 0 grade).
Precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, cu excepția zonelor locale din estul, nordul și vestul țării,unde acestea vor fi apropiate de medii, stabilite ca medie multianuală lunară la 44,8 l/mp. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Maramureș (până la 92 l/mp), Oltenia (87 l/mp), Banat și Crișana (până la 70 l/mp) și Transilvania (68 l/mp).
În aceste zone, este foarte posibil ca de Crăciun 2o16 zăpada să fie așternută.