Connect with us
Legătura neștiută dintre Maria Butaciu și Ionela Prodan. S-a aflat astăzi

Monden

Legătura neștiută dintre Maria Butaciu și Ionela Prodan. S-a aflat astăzi

Vestea că Maria Butaciu a plecat dintre noi luni seara a îndurerat mii de fani. Artista de muzică populară s-a stins luni seară pe un pat de spital, după o lungă suferință.

Aceasta se afla în comă din luna mai, iar cel care a făcut anunțul trist a fost Paul Surugiu, cunoscut ca Fuego.

Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artista, Maria Butaciu! 

Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat! 

A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! 

Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului, și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! 

Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României”, a scris artistul pe contul său de Facebook.

Citește și: Maria Butaciu a murit. Cauza morții cântăreței de muzică populară

Între Maria Butaciu și Ionela Prodan există o legătură pe care puțini oameni o cunosc. Potrivit Wowbiz.ro, sicriul Mariei Butaciu va fi același pe care l-a avut și mama Aneimaria Prodan, doar culorile vor diferi. Se pare că funeraliile artistei de muzică populară se vor ridica la suma de 29000 de lei. Aceeași firmă de pompe funebre se va ocupa de tot ce este nevoie la conducerea pe ultimul drum al îndrăgitei artiste.

Maria Butaciu va fi înmormântată miercuri, la orele 12.00.

Cine a fost Maria Butaciu

Cântăreața de muzică populară a devenit cunoscută în România datorită pieselor de dor și de dragoste pe care le-a lansat în industria muzicală, melodii care au ajuns imediat la inima publicului.

Citește și: Cântăreața de muzică populară Maria Butaciu, în comă! Ce s-a întâmplat cu artista

Artistă model pentru multe generații de soliste, Maria Butaciu lasă moștenire piese nemuritoare: “Firule, măi fir de iarbă” ori “Bade, pălărie nouă” și „Cui nu-i place dragostea”.

Într-un interviu acordat, în urmă cu câțiva ani, ea povestea cum a ajuns să cânte.

„Da, am jucat hora când eram copilă. Cântecele le-am auzit în sat, la unii și la alții, la bătrâne și la șezători. În șezătoarea din Postul Mare nu se cânta dar fetele iși coseau straiele de paște și torceau cânepa.

Cântam din liceu dar nu prea tare că eram cam rusinoasă. Îmi ziceau colegii “Mutulică”. Dar cântam în corul bisericii. Am învățat cântatul de la tata și de la oameni, de la câmp.

Acestea sunt primele cântece pe care le-am învățat și stilul meu de cântat e cel de acasă: să sune, să răsune cântecul ca pe dealurile de la noi, spunea artista, într-un interviu acordat carticica.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top