Connect with us
Ministrul Justiției, prima reacție după declarațiile lui Augustin Lazăr: „Voi anunța...”

Politic

Ministrul Justiției, prima reacție după declarațiile lui Augustin Lazăr: „Voi anunța…”

La scurt timpul după ce Procurorul Augustin Lazăr îl acuză pe Tudorel Toader și a declarat că va publica întreaga corespondență cu Ministrul Justiției, acesta din urmă a precizat că îi va răspunde, marți, lui Augustin Lazăr. Reacția vine după ce Procurorul General a făcut luni o serie de acuzații la adresa ministrului.

„În cursul zilei de marti, 28 august 2018, voi susține o conferință de presă referitoare la recentele afirmații ale procurorului general al PÎCCJ ! Voi anunța presa, în timp util!”, a scris Tudorel Toader, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ministrul Justiției, despre evaluarea Procurorului General: „Decizia nu a venit din senin”

Luni, Lazăr a afirmat că primele informaţii despre existanţa protocolului din decembrie 2016 au fost prezentate instituţiilor abilitate în martie 2017, precizând că ”adevărul este riguros, este concret, este unul singur”.

Citește și: Candidații la șefia DNA susțin interviul cu ministrul Justiției

În plus, procurorul general a afirmat că toate protocoalele cu SRI au fost denunţate de părţi, fiind, lipsite de efecte.

Iată ce a spus Augustin Lazăr luni:

În calitate de procuror al PÎCCJ consider și o chestiune de onoare și o datorie profesională să clarific toate suspiciunile și toate speculațiile false apărute abundent pe această temă. Voi face publică corespondența pe care am purtat-o cu ministrul Justiției și CSM.

Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni. Din această corespondență rezultă cu claritate că Ministerul Public a acționat astfel: în mod transparent, în legătură cu toate demersurile inițiate cu referire la protocoale. Primul demers al secretizării a fost făcut în martie 2017.

Într-un cadru legal, care a reprezentat un mod instituțional de lucru (…) Eu vă prezint niște documente, unele dintre ele le-am declasificat, pentru a vedea cine-cum mai interpretează. Doresc să precizez că toate protocoalele încheiate cu SRI au fost denunțate de părți, fiind lipsite de efecte.

Se poate lucra și fără protocoale, dar mereu profesioniștii au avut în vedere faptul că atunci când faci ceva, trebuie să faci pe baza unor proceduri. Probabil greșeala a fost că ele au fost secretizate. Se fac niște show-uri care nu fac bine nimănui. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top