Connect with us
Victor Ponta s-a prezentat la ședința grupurilor parlamentare ale PSD-ALDE înainte de ședința de plen în care se va citi textul moțiunii.

Politic

Ponta și Dragnea în aceeași sală! Ce se întâmplă înainte de citirea moțiunii de cenzură!

Deputatul PSD Victor Ponta s-a prezentat duminică la Parlament, la ședința grupurilor parlamentare social-democrate și ALDE care precede ședința de plen în care va citită moțiunea de cenzură contra Guvernului Grindeanu.

Actualul secretar general al Guvernului a spun că este membru PSD și că a venit la ședință pentru a-și spune punctul de vedere.

„Eu sunt membru al grupului PSD și am venit să îmi spun punctul de vedere. Sunt obligat să spun ceea ce gândesc. Sper că PSD nu declanșează războiul nuclear împotriva PSD. Sunt obișnuit cu moțiuni de cenzură pe numele meu”, a spus Ponta jurnaliștilor, înainte de ședință.

După ședință, Ponta a spus: „Am transmis colegilor mei un punct de vedere al meu, pe care îl împărtășește și premierul Grindeanu. Depunerea moțiunii de cenzură reprezintă începutul unui război atomic între PSD și PSD din care PSD va ieși prost și din care va câștiga președintele Iohannis. Eu cred că nu va întruni numărul necesar de voturi. Vom discuta joi cum se formează Guvernul Grindeanu 2, dacă nu trece moțiunea. Dacă moțiune de cenzură trece, singura persoană care poate desemna un nou prim-ministru este președintele Iohannis. Președintele nu este un om docil, prieten cu PSD-ul. Niciunul dintre colegii mei nu este fericit de această situație. M-am întâlnit cu Dragnea. Vă va spune el care este reacția”.

Reamintim că în jurul orei 16.30, în plenul reunit al Parlamentului se va citi moțiunea intitulată ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor

Moțiunea vorbește despre „guvernul Ponta-Grindeanu-Jianu””, care ar exercita guvernarea în nume personal. Se afirmă că Grindeanu și Jianu ar fi trecut „voluntar sub comanda unui deputat/înalt funcționar public” (Ponta) și că „au ales să exercite suveranitatea națională în numele unui grup ocult și ilegitim”. Textul menționează în repetate randuri UDMR ca un susținător al coaliției de guvernare „legitime”.

Parlamentarii opoziției (PNL, USR, UDMR, PMP) au anunțat că nu vor veni la ședința de azi. Potrivit unor surse, premierul nu va fi prezent la citirea moțiunii pentru că nu sunt respectate procedurile (moțiunea trebuie trimisă întâi Guvernului, iar registratura Executivului nu lucrează duminică).

Citește și: Începe războiul din PSD! Ce se întâmplă azi cu moțiunea de cenzură!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top