Rețete de Paști: pulpă de miel la tavă

14.04.2020
Rețete de Paști: pulpă de miel la tavă

Una dintre cele mai apreciate rețete de miel este pulpă de miel la tavă.

Rețete de Paști: pulpă de miel la tavă

Această rețetă este una dintre cele mai ușor și rapid de preparat rețete din cele pentru Paști.

Ingrediente:

  • 1 pulpă
  • 4-5 căței usturoi
  • 4-5 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță rozmarin
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță oregano
  • sare și piper

Mod de preparare:

Se spală bine carnea și se stropește cu ulei de măsline. Se condimentează după gust. Se pot folosi ierburi uscate sau proaspete.

După ce se condimentează bine carnea, se acoperă tava cu o folie de aluminiu si se ține la frigider pentru câteva ore. Se poate lăsa de pe o zi pe alta.

Se ține la cuptor pentru 250 grade pentru aproximativ o oră, apoi se îndepărtează folia și se mai lasă friptura în cuptor încă 15-20 minute. În acest timp ce va întoarce pulpa pentru a se rumeni pe ambele părți uniform. Se recomandă ca această pulpă de miel să fie servită cu cartofi noi gătiți la ceaun sau salată verde.

Poftă bună!