Connect with us
Gest șocant din partea unui primar. Câți banu i-a cerut celui care l-a calomniat

Social

Gest șocant din partea unui primar. Câți bani i-a cerut celui care l-a calomniat

Un primar din Arad a decis să-i dea o lecție pe cinste celui care l-a calomniat în mediul online. El i-a cerut o sumă de bani pentru a-și retrage acțiunea deschisă în instanță, însăneste surprinzător ce a făcut cu banii primiți de la acesta. Bărbatul și-a recunoscut vina și a plătit banii, dar a și rămas cu o învățătură pe cinste.

Ce a făcut un primar cu banii primiți

Tot scandalul dintre primarul din Arad și un cetățean a început în mediul online, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, ar fi fost calomniat de către un bărbat pe nedrept, motiv pentru care a decis să ia măsuri.

În mediul online, respectivul cetățean i-ar fi adresat injurii și ar fi scos mai multe zvonuri despre el, iar primarul nu a stat cu mâinile în sân și a reacționat. Astfel, l-a acționat în instanță pe cel care l-a calomniat, pentru a-i da o lecție de viață.

Inițial, a cerut daune morale în valoare de 10.000 de euro, bani pe care intenționa să-i ofere unor familii foarte sărace din oraș. Mai apoi, primarul a decis să-l ierte și să-i ofere șansa de a-și reglementa comportamentul. A renunțat la daunele morale, însă l-a determinat pe cetățean să ofere 5000 de lei unor familii nevoiașe din orașul Ineu.

Respectivul primar a mărturisit că a trecut peste tot discomfortul personal pe care l-a provocat bărbatul și i-a mulțumit pentru actul de caritate făcut. În plus, a mărturisit public că l-a iertat pentru gestul necuvenit.

„În urma unor injurii gratuite şi total nefondate care mi-au fost aduse pe platforma de socializare Facebook, în urmă cu ceva timp, am hotărât să îi intentez proces autorului, cu scopul de a-l învăţa o lecţie: aceea a dreptăţii, a asumării şi a politeţii. Reacţia mea a adus mai mult decât atât, făcându-l pe autor (în urma unei discuţii de comun acord) ca azi, 18.11.2020, în semn de iertare pentru afirmaţiile defăimătoare lansate în spaţiul public, să pună la dispoziţia a cinci familii din Ineu suma totală de 5.000 de lei. Trecând peste disconfortul personal pe care mi l-a creat, îi mulţumesc, pe această cale, pentru acţiunea caritabilă şi îi accept public scuzele.”, a scris primarul Călin Abrudan pe contul său de Facebook.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top