Connect with us
Raed Arafat anunță restricții pentru zonele cu răspândire comunitară. În ce condiții se impun măsurile

Social

Raed Arafat anunță restricții pentru zonele cu răspândire comunitară. În ce condiții se impun măsurile

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această libertate de care au parte românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile, ceea ce determină autoritățile să se gândească la cele mai negre scenarii. Astfe, Arafat susține că ar putea fi impuse măsuri restrictive în zonele unde se înregistrează multe infectări și chiar Bucureștiul se regăsește în această situație.

Raed Arafat anunță restricții pentru zonele cu răspândire comunitară. În ce condiții se impun măsurile

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, anunță că Bucureștiul se confruntă cu o răspândire comunitară a Covid-19. Astfel, el a declarat că nu este exclus ca aici, precum și în alte zone care se regăsesc în aceeași situație, să fie introduse măsuri restrictive pentru a evita o ulterioară tragedie.

Duminică, la ultimul raport, Capitala figura cu 4.360 de cazuri de infectări cu Covid-19, fiind pe primul loc în țară, depășind, începând de sâmbătă, județul Suceava, care a raportat 4.257 de infectări. Raed Arafat a avertizat încă o dată că este nevoie ca oamenii să fie responsabili și să respecte măsuri impuse de autorități, în vigoare la momentul actual, pentru a evita impunerea restricțiilor și agravarea situației. În cazul în care analizele vor arăta că este nevoie să se recurgă la acest fapt, se vor lua măsuri.

”Evităm să ajungem într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat. Nu facem acest lucru, vom ajunge într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat. Noi urmărim zonele care au peste 3 la mie din populaţie. Aici vorbim de localităţile mici, dar trebuie să ne uităm şi la riscuri. Dacă vedem că nu merge şi nu este respectată legea, este posibil ca în urma analizelor realizate de specialiştii epidemiologi să ajungem să luăm măsuri zonale sau locale de restricţie. Acest lucru este foarte probabil.”, a mai explicat Dr. Arafat.

Raed Arafat a menționat că specialiștii Institutului Naţional de Sănătate Publică iau această decizie. Legat de aceste măsuri, șeful DSU a precizat că ele s-au mai ”practicat în perioada care a trecut”, iar legea recent promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi care va intra în vigoare în următoarele zile permite acest lucru.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top