Connect with us
Calendar ortodox 19 martie 2021. Multe fete poartă numele Sfintei de azi

Spiritualitate

Calendar ortodox 19 martie 2021. Multe fete poartă numele Sfintei de azi

La data de 19 martie sunt sărbătoriți doi dintre cei mai importanți sfinți ai religie noastre. În calendarul creștin ortodox, la data de 19 martie sunt sărbătoriți Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria. O mulțime de românce poartă numele sfintei cele din urmă. Ele trebuie să știe ce nu au voie să facă cu ocazia onomasticii lor, pentru a se asigura că au noroc.

Sfinții Mucenici Hrisant şi Daria, 19 martie

Sfinții Mucenici Hrisant şi Daria au trăit în vremea împăratului Numerian. Hrisant nu a vrut să se lepede de Dumnzeu, ci a ales să urmeze învățăturile Lui și își dorea să fie botezat în credința creștină. Astfel, tatăl acestuia, Polemon, a făcut tot ce a putut pentru a-l căsători. Drept urmare, a căutat o tânără frumoasă care să îi devină soție și să îl facă să uite de credință și a găsit-o pe Daria.

Astfel, frumoasa tânără din Atena nu a încercat să-l determine pe băiat să devină și el păgân, ci i-a mărturisit ce a încercat, de fapt, tatăl lui să facă și l-a ajutat să-și ducă visul la capăt. Astfel, amândoi au primit Sfântul Botez și au urmat învățăturile lui Dumnezeu.

Cei doi au fost dați pe mâna  tribunului Claudiu, care nu a reușit să-i ucidă, pentru că primeau chinurile cu plăcere. Cei doi soți au trecut la cele veșnice în anul 283, la Roma, sub domnia împăratului Numerian, după ce au fost îngropați de vii.

Ce să faci dacă porți numele Sfintei Daria

Numele Daria are o semnificație specială. Numele este compus din două cuvinte: „daraya”, care  apropiat fiind de „darayamiy” înseamnă „a deține”/„a poseda”, iar cel de-al doilea, „ apropiat  fiind de „vasuh”/„vohu” (origine indiană), reprezintă „bine”/„bun”.

Astfel, numele Daria reprezintă „cineva care posedă ceva bun” sau „cineva care face un bine”. Cele care poartă acest nume sunt fete bune, atente mereu la cei din jur.

De ziua ta de nume, nu este bine să speli, să coși sau să faci treburi casnice, așa cum spune tradiția.

Mai mult, nu răspunde urărilor de „La mulți ani” dacă ele sunt făcute înainte de ora la care te-ai născut. Se spune că acestea îți vor aduce ghinion.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top