Connect with us
Calendar ortodox 31 mai 2021. Începe săptămâna făcând aceste două lucruri

Spiritualitate

Calendar ortodox 31 mai 2021. Începe săptămâna făcând aceste două lucruri

Calendar ortodox 31 mai 2021. Săptămâna începe cu sărbătoarea Sfântului Apostol Ermie și este bine să știi cine a fost acest Sfânt, ce minuni a făcut, și cum a fost viața Sfântului Ermie. De asemenea, în zi de luni este important să rostești rugăciunea de luni, pentru o săptămână bună și spornică.

Sfântul Ermie în Calendarul Ortodox de luni, 31 mai 2021

Sfântul Apostol Ermie a fost soldat în armata romană și a oferit o lecție de sacrificiu și credință. În timpul împăratului Antonin Piul (138-161), i s-a cerut să renunțe la credința în Hristos. A refuzat și a fost supus la cumplite chinuri: i s-au zdrobit dinții cu o piatră, pielea feței i-a fost luată cu un cuțit, a fost aruncat în foc, dar prin harul lui Dumnezeu a rămas nevătămat.

Citește și: Calendar ortodox iunie 2021. Cele mai importante sărbători

Prin multe chinuri a trecut Sfântul Apostol Ermie, până când i s-a tăiat capul. Creștinii au luat în taină trupul Sfântului Ermie și l-au îngropat cu cinste. Sfintele moaște ale Sfântului Apostol Ermie vindecă în chip minunat pe cei cuprinși de diverse boli.

Pe 31 mai sunt pomeniți și Sfinții cinci mucenici din Ascalon și Sfinții Mucenici Eusebie și Haralambie.

Rugăciunea zilei de luni

Pentru un început bun de săptămână, cu sănătate și spor la lucru, este bine să începi ziua rostind rugăciunea de luni. Aprinde o lumânare sfințită și citește această rugăciune.

Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

O, Doamne, astăzi Îţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top