Connect with us

Spiritualitate

Calendar ortodox 29 mai 2021. Sfânta Muceniţă Teodosia, ocrotitoarea fetelor şi femeilor lipsite de apărare

La data de 29 mai este sărbătorită Sfânta Muceniță Teodosia. Sfânta a avut un rol important pentru credincioși, pe care mereu i-a ocrotit. A încercat să-i aducă pe mulți păgâni pe calea cea dreaptă și cu bunătatea și credința sa, chiar a reușit să ajungă acolo unde și-a propus.

Sfânta Muceniță Teodosia, 29 mai

Sfânta zilei de 29 mai este Sfânta Teodosia. Sfânta Teodosia s-a apropiat de creștinii închiși în temniță pentru că nu mai jertfeau idolilor și i-a întărit în mucenicia lor. Ea voia să le arate că ia parte la durerea lor și că trebuie să se lase pe mâna Domnului, pentru că doar El îi va salva.

Din această cauză, sfânta a fost dusă de soldații care păzeau temniță înaintea judecătorului, pentru că îi determina să-și pună încrederea în Domnul. Acesta a poruncit să i se lege o piatră de gât și să fie aruncată în mare. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, îngerii au adus-o la mal nevătămată.

Așa a demonstrat că este iubită de Dumnezeu și răsplătită pentru bunătatea sa. Astfel, ea a primit cununa muceniciei la doar 18 ani. Ea este protectoarea fetelor şi femeilor lipsite de apărare. Se spune că, ori de câte ori vede o femeie în impas, se roagă pentru ea.

Rugăciunea femeilor neajutorate

Rugăciunea de mai jos este una dintre cele mai puternice. Aceasta poate fi rostită ori de câte ori o femeie se simte neajutorată, simte că totul se sfârșește pentru ea și nu mai are nicio speranță. Dacă ești femeie și simți că nimeni nu mai este alături de tine și nimic nu merge bine, singura soluție este să te apropii de Dumnezeu și să îi ceri să te ferească de tot ce e rău și de toți oamenii care se pun împotriva ta.

„O, Dumnezeule Mare, mântuieşte-mă de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinţilor, hărăzeşte-mi-o şi mie, care ajuţi şi sprijini toate lucrările, ajută-mă şi sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi.

În numele Tatălui care a creeat lumea, în numele Fiului care a răscumparat-o, în numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârşire. Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine! Binecuvântarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine! Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine!

Doamne, norii grei ai nenorocirilor şi ai supărarilor se abat asupra capului meu şi întristările sfâşietoare mă copleşesc, dar mă mângăi că Tu mă iubeşti şi această încredinţare mă încurajează. Plin(ă) de nadejde în dragostea şi bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuşi.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg şi mă rog: vino grabnic şi mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit şi pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca şi lui şi mai presus Doamne dă-mi sănătate şi (se spune o singură dorinţă).

Doamne, ai milă şi nu zăbovi şi primeşte cu bunătatea Ta rugaciunea mea ce o fac către Tine, apără-mă cu Harul Tău şi ajută-mă sa fiu statornic în angajamentul ce-l iau faţă de Tine: de a da o bucată de pâine la săraci şi de a mă ruga pentru cei aflaţi în primejdii sau suferinţă şi pentru mântuirea tuturor oamenilor.

Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste duşmanii mei cunoscuţi (se spune numele) şi necunoscuţi şi iîdreaptă-i cu gânduri bune spre mine şi spre toţi ai casei mele. Tu Doamne, doreşti ca omul să trăiască în unire şi dragoste pe pământ.

Fă-i şi pe cei ce mă asupresc, mă urăsc, mă chinuiesc, ma năpăstuiesc, mă descurajează, ma desconsideră, să cunoască milostivirea Ta şi luminează-le Tu , Doamne, inima lor şi fă-o primitoare de dragoste, ca să trăim în deplină unire, cu inima curată şi ne iartă nouă greşelile, precum iertăm celor ce ne greşesc noua. AMIN!„

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top