Connect with us
Tradiții și superstiții de Floriile catolicilor 14 aprilie 2019

Spiritualitate

Tradiții și superstiții de Floriile catolicilor 14 aprilie 2019

Floriile la Catolici pica anul acesta pe 14 aprilie, iar la ortdocoși pe 21 aprilie 2019.

Catolicii sarbatoresc Invierea Domnului cu o săptămână mai repede decât ortodocșii. La fel ca ortodocsii, catolicii respecta o serie de traditii si obiceiuri care au legatura cu sarbatoarea Floriilor.

Ce traditii respecta catolicii de Florii

Motivul pentru care duminica dinaintea Pastelui se numeste duminica Floriilor este pentru ca Iisus Hristos a fost intampinat in Ierusalim cu flori si ramuri de finic, palmier si maslin.

Crestinii romano-catolici si greco-catolici merge la biserica in duminica Floriilor. Aceasta duminica deschide seria sarbatorilor pascale. Este ziua cand Domnul nostru Iisus Hristos a intrat in Ierusalim si a fost aclamat de multime.

Inainte de Florii, catolicii participa la diverse procesiuni, in cadrul carora marsaluiesc purtand in maini ramuri de masline sau de salcie. La finalul procesiunii, in ziua de Florii, catolicii isi sfintesc crengutele in biserica.

In duminica Floriilor au loc rugaciuni speciale si intalniri ale tinerilor. Tot in aceasta zi crestinii se spovedesc si se pregatesc pentru Invierea Domnului. Spre deosebire de ortodocsi, catolicii se impartasesc cu azima (un fel de napolitana) in locul painii si cu vin. Tot in aceasta zi se sarbatoreste Ziua Tineretului, nascuta din dorinta Papei Ioan Paul al II-lea.

Dupa ce sfintesc crengutele de salcie le pun la geamuri si la porti. Acest ritual ii apara pe credinciosi de boli si ii face mai sanatosi.

Cel mai important centru religios in ziua Floriilor si ziua Invierii Domnului este Vaticanul, loc in care se aduna sute de mii de romano-catolici in fiecare an.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top