Radu Banciu, noi critici pentru Simona Halep: „Singurul atu al acestei fete este…

12.06.2018
Radu Banciu, noi critici pentru Simona Halep: „Singurul atu al acestei fete este…

Radu Banciu este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai Simonei Halep, iar jurnalistul nu a menajat-o pe Simona nici după câștigarea primului Grand Slam din carieră.

În emisiunea sa de luni seara, el a justificat de ce nu este fanul tenismenei și a vorbit despre jocul acesteia.

„Pentru mine, sportul nu este ceva ieșit din comun. Misiunea mea nu este să glorific sportul, mai mult decât ar merita-o, mai ales în secolul în care acesta s-a prăbușit din punct de vedere moral și nici de a-mi face idoli aproape de vatră.

De ce l-aș fi iubit pe Alexandru Jula mai mult decât pe Michael Jackson? De ce trebuie să îmi placă mai mult Compactul lui Paul Ciuci, decât Pink Floyd?

Tot așa consider că nu trebuie să fiu mai îndrăgostit de Simona Halep decât de Alizee Cornee sau Eugenie Bouchard sau decât de Laura Zigmund sau Andrea Petkovic.

Nu înseamnă că dacă Halep este româncă, eu trebuie să înnebunesc pentru asta. Singurul atu al acestei fete este că pentru noi este româncă. Dacă era născută în Belgia, atunci nimeni din această țară nu vorbea despre ea pentru că nu a ieșit cu nimic în evidență.

Roland Garros l-au câștigat și altele, de exemplu chinezoaica Na Li, care n-a rămas în istorie, nici măcar în China. Marion Bartoli a câștigat Wimbledon, dar francezii nu se legitimează cu ea pe stradă.

Sigur, aceste lucruri le înțeleg trăind printre români și e ceva firesc. Noi nu avem bucurii, succese, realizări sau viitor. Atunci, toată frustrarea acestui popor se duce în lucruri mărunte, în care acest popor nu are nicio reprezentare și niciun merit.

El este clandestin la bucuria și succesul acestei fete”, a spus Radu Banciu, în emisiunea sa de la B1 TV.

Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” a spus despre jocul liderului WTA că este „enorm de sărăcăcios”, chiar dacă a apreciat că Simona Halep merita să câștige turneul.

„Este un joc de îţi era şi jenă în anumite momente. E un joc de o puţinătate extraordinară. Nu cred că are mai mult de 3-4 lovituri Simona Halep, ăsta e tot tenisul ei”, a spus Radu Banciu.

Citește și: Banciu îl face praf pe Dragoș Pătraru: “Un ghiolban care face glume de doi bani”. Ce spune despre TVR

Citește și: Cine este tânărul care a cerut-o în căsătorie pe Simona Halep, pe Arena Națională