Connect with us
Klaus Iohannis: "Din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor deschide". Care sunt condițiile

Educatie

Klaus Iohannis: „Din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor deschide”. Care sunt condițiile

Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat cu privire la deschiderea școlilor. Data la care se vor redeschide instituțiile de învățământ este 8 februarie. Există, însă, anumite condiții în care va avea loc această redeschidere a unităților de învățământ. Totul ține de incidența numărului de infectări cu noul virus din localitatea unde este școala respectivă. Se revine deci la cele trei scenarii: verde, galben și roșu.

Klaus Iohannis: Școlile se vor redeschide pe 8 februarie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în mod oficial data de 8 februarie – cea în care va avea loc redeschiderea școlilor. Șeful statului a avut o ședință cu factorii de decizie în urma căreia a spus că a ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă.

„Am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importanta. Din semestrul doi, după vacanța de o săptămână la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni. În localitățile din scenariu verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În scenariul galben lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală, la grădiniță și școală, copiii de la grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali, 8 și 12. În scenariul roșu merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar”, a declarat Klaus Iohannis.

Se redeschid școlile din semestrul 2, după vacanța intersemestrială. Cu alte cuvinte, după data de 8 februarie, majoritatea instituțiilor de învățământ din România își vor deschide porțile pentru elevi.

Totul depinde, însă, de modul în care evoluează pandemia de coronavirus. Se revine la cele trei scenarii: scenariul verde, scenariul galben și scenariul roșu.

În localitățile aflate în scenariul verde se vor redeschide fizic toate școlile. În scenariul galben vor merge copiii de grădiniță, elevii din ciclul primar, precum și cei din clasele a VIII-a și a XII-a.

În localitățile aflate în scenariu roșu vor merge la ore copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Decizia finală, în 2 februarie 2021. Anunțul președintelui

„În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală – repet, decizia finală – va fi luată pe 2 februarie.

Dar, încă o dată, dacă evoluția pandemiei va fi cum a fost în ultimele săptămâni, se va intra pe acest scenariu pe care tocmai l-am descris.

Vă mulțumesc, vă doresc tuturor multă sănătate!”

Citește și: Anunțul ministrului Educației privind anul școlar 2020 – 2021: „Se va încheia”

Acestea fiind spuse, lucrurile încep să intre pe un făgaș normal. Șeful statului a făcut mențiunea că rata de infectare depășește 6, localitatea intră în carantină și copiii reiau școala online.

Când începe studenții cursurile în băncile universităților

Cu privire la studenți, șeful statului a declarat că decizia cu privire la reluarea cursurilor fizice, aparține fiecărei universități în parte, dar că sunt liberi să se alinieze la scenariul din preuniversitar.

Toate celelalte măsuri și restricții impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului rămân valabile.

Tot șeful statului a precizat că pe data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, va avea loc o reevaluare a situației pandemice și că atunci se va lua decizia finală.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top