Connect with us
Când ajung cele 250.000 de tablete destinate elevilor care învață de acasă

Educatie

Când ajung cele 250.000 de tablete destinate elevilor care învață de acasă

Școala a început de o săptămână, dar tabletele copiiilor, comandate de către Ministerul Educației, nu au ajuns încă. Monica Anisie a promis că va livra 250.000 de tablete necesare pentru desfășurarea orelor de acasă. Dispozitivele ar fi trebuit să ajungă pe 10 septembrie, fapt care nu s-a întâmplat. Motivul stă la baza procedurii de licitație care nu ar fi fost gestionată eficient, asta a declarat secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Când vin tabletele

În prima săptămână din noul an școlar, tabletele nu au ajuns la elevi. Motivul întârzierii constă în faptul că procedura de licitație nu ar fi fost gestionată corect, după cum a precizat Marian Murguleț, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

„Din perspectiva mea, nu cred ca ONAC (Oficiul National pentru Achizitii Centralizate – n.r.) a gestionat procedura de achizitie prea eficient, insa ma bazez ca, impreuna cu colegii de la ANAP (Agentia Nationala pentru Achizitii Publice – n.r.) si de la Ministerul Educatiei se va corecta aceasta situatie”, a declarat Marian Murguleț.

În total, sunt 900.000 de copii care au nevoie de tablete pentru a participa la orele online, de acasă. Ei trebuie să mai aștepte, însă nimeni nu știe cât timp.

Pe de altă parte, un reprezentant al Asociației Părinților, declara, în urmă cu o lună, că nu crede că profesorii vor învăța peste noapte să predea online.

Nici pentru copii nu este ușor. Sunt elevi în țara noastră care, nu numai că nu au auzit de tablete, dar habar nu au ce este Internetul. Trăiesc în condiții greu de imaginat, cu lumină de la lumânare, iar accesul la Internet, wifi-ul, și lumea online sunt un univers paralel pentru ei.

Chiar și așa, timpul nu stă pe loc, noul an școlar a început din 14 septembrie, pentru elevii din România. Cei mai mulți dintre ei învață în clase, în regim normal, o parte învață în regim hibrid – cu ore în clasă și ore online, de acasă, și mai este o categorie care învață exclusiv de acasă. Pentru ei, tabletele și internetul sunt indispensabile.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top