Connect with us
Două zile libere pentru elevi, după alegerile locale din 27 septembrie

Educatie

Două zile libere pentru elevi, după alegerile locale din 27 septembrie

După alegerile locale din 27 septembrie, elevii mai stau încă două zile acasă. Ei au fost liberi și vineri, 25 septembrie, când autoritățile au pregătit secțiile de votare din interiorul unităților de învățământ. Practic, nici bine nu s-au acomodat cu școala în noile condiții sanitare, că au și luat o minivacanță. Totul pentru siguranța lor, spun autoritățile, care îi așteaptă pe elevi la școală, după ce sălile de clasă vor fi igienizate și dezinfectate.

Liber pentru elevi după alegerile locale

Luni și marți, după alegerile locale, elevii români sunt liberi, asta pentru ca autoritățile să aibă timp să dezinfecteze și igienizeze riguros sălile de clasă care au fost transformate în secții de votare. Elevii sunt acasă încă de vineri, 25 septembrie, când au primit liber pentru pregătirile de dinainte de alegeri.

Cu alte cuvinte, deși au început recent cursurile, copiii se bucură acum de o minivacanță, pentru că au liber 5 zile, cu tot cu weekend.

„Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala”, declara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ziua cea mare a sosit. Românii își aleg azi primarii, consilierii locali și consilierii județeni pentru următorii patru ani. Alegătorii vor pune astăzi ștampila pe numele celor în care au încredere că vor face mai bine, sau că vor aduce schimbarea.

Forfota în țară a început de la prima oră a dimineții. Oficial, la ora 07.00 se deschid urnele de vot. Toți românii cu drept de vot sunt așteptați la urne să-și manifeste opțiunile. Pot vota inclusiv cei care împlinesc astăzi vârsta de 18 ani.

Sunt reguli stricte de igienă și distanțare socială dat fiind contextul epidemiologic în care ne aflăm. În afară de acestea, procesul electoral se va desfășura normal.

Mergeți la vot!

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top