Connect with us
Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin miercuri proba la matematică

Educatie

Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin miercuri proba la matematică

În urma pandemiei de coronavirus, învățământul a fost dur afectat. Încercarea la care a fost supus acest domeniu a dus la desfășurarea activității educative în mediul online, pentru a preveni aglomerarea din sălile de curs și, implicit, infectarea cu noul coronavirus. Cu toate acestea, Evaluarea Națională se desfășoară în regim fizic, cu respectarea unor măsuri stricte. Luni, 15 iunie, elevii au susținut proba la limba română. Miercuri, 17 iunie, ei vor susține proba la matematică.

Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin miercuri proba la matematică

Conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, un număr de 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională. Sunt puse la dispoziție 4.337 de centre de examen. Elevii vor respecta mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, precum triajul epidemiologic, verificarea temperaturii, purtarea măștii de protecție.

Evaluarea Națională 2020 se desfășoară în perioada 15-18 iunie. Mâine, elevii vor susține examenul la matematică. Dacă înainte, accesul în sală era permis cu 30 de minute înainte de începerea examenului, condițiile de acum ar putea îngreuna acest proces. Ei vor primi subiectele în jurul orei 9 și vor avea la dispoziție două ore pentru a le rezolva. Joi, 10.294 de elevi vor susține proba la limba maternă.

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2020 și baremul vor fi publicate pe edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în două zile, respectiv 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice și semnate atât de elev, cât și de reprezentantul legal al acestuia. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

Cum se desfășoară examenul la matematică

Înainte de a primi subiectele, examinatorii le prezintă elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum vor trebui să completeze datele personale pe foaia tipizată. De asemenea, le este adus la cunoștință faptul că nu trebuie să dețină asupra lor nicio sursă de inspirație, ci doar instrumente de scris cu pastă sau cerneală albastră și actul de identitate. Înainte de lipirea colțului negru, examinatorii vor verifica corectitudinea datelor.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top