Connect with us
Ministrul Educației, declarații de ultimă oră despre școlile din București

Educatie

Ministrul Educației, declarații de ultimă oră despre școlile din București

Ministrul Educației, Monica Anisie a făcut luni, 19 octombrie, declarații de ultimă oră în legătură cu situația școlilor din Capitală. Conform spuselor ei, Comitetul pentru Situații de Urgență ar urma să decidă astăzi suspendarea cursurilor pentru o perioadă de 14 zile.

Ministrul Educației – ce se întâmplă cu școlile

Ministrul Educației a precizat că Inspectoratul Școlar București au urma să propună luni Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, intrarea în scenariul roșu. Cu alte cuvinte, școlile ar urma să fie închise pe o perioadă de 14 zile, timp în care cursurile se vor desfășura online.

La finalul ședinței Comitetului, Ministrul Educației va organiza o videoconferință cu toți directorii de școli din Municipiul București.

”Am definitivat planul de măsuri cu privire la învățarea online, pe de-o parte activitatea didactică și, pe de altă parte, modalitatea în care fiecare unitate de învățământ va distribui tabletele. Am stabilit ca după ce se încheie comitetul pentru situații de urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii de unități de învățământ din București. În felul acesta să existe o comunicare directă”, a declarat ministrul educației la finalul ședinței cu inspectorii școlari din Capitală.

Reamintim faptul că ieri, 18 octombrie, Bucureștiul a atins rata de incidență de 3 raportat la numărul de locuitori. Până pe 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.852.186 de teste. Dintre acestea, 19.507 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere.

Pe teritoriul României, 20.301 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.583 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.475 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top