Connect with us
Ludovic Orban confirmă: școala se va face online în București

Educatie

Ludovic Orban confirmă: școala se va face online în București. Școlile se închid

Se închid școlile în București, iar premierul Ludovic Orban tocmai a confirmat vestea. Elevii vor urma cursurile online, deoarece în Capitală a fost depășit pragul de incidență de 3 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori. După ce toți pașii procedurali vor fi urmați, decizia va fi anunțată de Comitetul Municipal pentru situații de Urgență.

Premierul Ludovic Orban a declarat că școlile vor fi închise în Capitală

Situația devine tot mai îngrijorătoare în București, unde a fost depășit pragul de 3 cazuri de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori. În aceste condiții vor fi luate noi măsuri pentru a putea preveni răspândirea bolii. Ministrul Educației Monica Anisie a declarat că cel mai probabil de marți școlile vor fi închise în București.

Monica Anisie spune că pentru Ministerul Educației este prioritară sănătatea elevilor și că nu este prima oară când elevii ar fi într-o situație de acest fel. Chiar dacă Bucureștiul a depășit rata legală de infectare pentru carantinare, școlile rămân deschise luni, dar de marți cel mai probabil vor fi închise, conform declarației făcute de aceasta la Digi 24.

Premierul Ludovic Orban tocmai a confirmat declarațiile Ministrului Educației și a dat detalii și despre celelalte măsuri care urmează să fie luate pentru toți bucureștenii.

Printre celelalte măsuri noi care urmează să fie adoptate se numără și purtarea măștii în toate spațiile deschise, dar și închiderea restaurantelor, a cinematografelor și a teatrelor.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a declarat duminică Ludovic Orban.

 

 

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top