Connect with us
Monica Anisie, anunț important. Când se reiau examenele anulate

Educatie

Monica Anisie, anunț important. Când se reiau examenele anulate

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor și continuă să fie o amenințare pentru populație. Pe lângă economie și sistem sanitar, educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Școala s-a desfășurat în regim online și cursurile fizice au fost oprite, iar mai mult examene au fost anulate. În afară de anumite competiții școlare și sportive, și cele de titularizare și definitivat au fost suspendate. Monica Anisie a venit cu informații noi în ceea ce privește reluarea acestora și anunță data oficială.

Monica Anisie, anunț important. Când se reiau examenele anulate

Monica Anisie a explicat că examenele de titularizare și definitivat au fost amânate în contextul pandemiei de coronavirus, conform Legii 55, unde PSD a introdus un articol prin care a impus autorităţii publice sau instituţiei publice să nu mai poate organiza niciun fel de concurs. Drept urmare, au fost suspendate și acestea, urmând să fie susținute la o dată ulterioară pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Astfel, examenele de titularizare va fi amânat pe tot parcursul stării de alertă, iar la finalul acesteia se va desfășura, în timp ce examenele pentru definitivat vor avea loc în luna iulie, pe data de 22.

„Asta a însemnat să suspendăm acest examen de titularizare pentru profesori şi imediat ce va înceta starea de alertă şi vom avea posibilitatea susţinerii acestui examen, o să îl susţinem. Aş vrea însă să spun cadrelor didactice că examenul pentru definitivare în învăţământ rămâne valabil şi se va susţine în data de 22 iulie. Este important, profesorii trebuie să ştie că vom continua cu examenul pentru definitivat şi examenele pentru gradele didactice.”, a declarat Monica Anisie.

Senatul a adoptat cu amendamente, marţi, în calitate de for legislativ decizional, OUG 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, astfel că în perioada stării de alertă pot fi organizate concursurile de titularizare în învăţământul preuniversitar şi cele de ocupare a posturilor din învăţământul universitar. Astfel, au fost cerute stabilirea unor măsuri care să permită buna funcționare a învățământului în contextul pandemiei de Covid-19.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top