Connect with us
Școala online se prelungește până pe 8 februarie. Ce se va întâmpla cu BAC-ul și Evaluarea Națională

Educatie

Școala online se prelungește până pe 8 februarie. Ce se va întâmpla cu BAC-ul și Evaluarea Națională

Școala online se prelungește doar până pe 8 februarie. Anunțul a fost făcut chiar de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a declarat că există o ordonanță de urgență prin care învățământul online va fi prelungit numai până pe 8 februarie și nicidecum până la finalul anului școlar.

Școala online continuă pentru elevii din România

Conform celor mai recente informații pe acest subiect, școala online continuă pentru elevii din România. Pe 11 ianuarie ei se vor întoarce la ore, dar tot din fața tabletelor sau a computerelor. Abia din semestrul 2 se dorește revenirea lor la ore în regim normal. Ministrul Educației a precizat că intenția este să redeschidă școlile, astfel încât semestrul al doilea să aibă loc în bănci.

„Am fost pus în fața unei situații: <Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru și am spus . Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la Antena 3.

Ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat dacă ia în calcul renunțarea la examenul național pentru clasa a VIII-a. În acest context, Ministrul a precizat că examenele se vor da ca și până acum.

Mai sunt mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a.

„Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.

Elevii din România sunt, în această perioadă, în vacanța de iarnă. Aceasta se termină pe 11 ianuarie, când copiii reîncep cursurile, dar tot în sistem online.

Structura anului școlar 2020-2021

Anul şcolar 2020-2021 a început pe 14 septembrie 2020 şi se încheie pe 18 iunie 2021, are 34 de săptămâni şi 167 de zile. Este împărţit în două semestre şi patru vacanţe pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă. Este unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă.

Potrivit edu.ro, structura anului școlar cuprinde semestrul I, din 14 septembrie 2020 până pe 29 ianuarie 2021 şi semestrul al II-lea, din 8 februarie 2021 până pe 18 iunie 2021.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top