Connect with us
Ședință la Palatul Cotroceni pentru a se decide soarta școlilor

Educatie

Ședință la Palatul Cotroceni pentru a se decide soarta școlilor

Astăzi, la Palatul Cotroceni are loc o ședință pe tema educației, la care vor lua parte mai mulți membri ai Guvernului. Se pare că se dorește urgentarea luării unei decizii cu privire la situația școlilor în această toamnă.

Ședință la Palatul Cotroceni pentru a se decide soarta școlilor

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ședința va avea loc la orele 15.00, la Palatul Cotroceni. Vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat.

Întâlnirea de astăzi are loc la câteva zile distanță după ce Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spunea că o decizie clară în privința școlilor va putea fi luată în a doua parte a lunii august.

Trei scenarii

Cel mai probabil, și astăzi se vor dezbate cele trei scenarii de funcționare a școlilor din septembrie. Cu alte cuvinte, este vorba despre trei variante – online, offline și varianta hibrid. În online, copiii vor lucra de acasă, de pe tablete, în offline, școala se va face ca și până acum, iar varianta hibrid este, evident, o combinație între cele două.

Se vehiculează că decizia nu va fi aceeași pentru toate școlile din țară. Consiliul administrativ al școlii va analiza situația și va transmite informațiile privind fiecare caz în parte către Inspectoratul școlar județean. Apoi, inspectorii trimit situația către DSP, care analizează contextul epidemiologic și transmit propunerea către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În final, decizia va fi luată local.

Elevi, profesori, părinți – cu toții așteaptă o decizie cu privire la modul de desfășurare a orelor de curs în noul an școlar. Pandemia de coronavirus a dat totul peste cap, a schimbat multe în sistem, dar educația trebuie să continue.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top