Connect with us
Apare Armata Europeană. Ce rol va juca România

Externe

Apare Armata Europeană. Ce rol va juca România

Uniunea Europeană este într-o continuă transformare. În ultimii ani s-a tot vorbit despre nevoia de a crea o Armată Europeană. Cu această idee nu sunt de acord toate țările membre UE.

Armata Europeană, pe cale de a se concretiza

Țara care își dorește cu ardoare înființarea unei armate europene este Germania, care face tot mai mulți pași pentru concretizarea planului. Alături de Germania, ar urma să fie integrate forțe ale Cehiei și României, semn că țara noastră va juca un rol important în securitatea europeană.

Foreign Policy scrie că România nu se va alătura în totalitate Bundeswehrului, iar acest lucru e valabil și epntru forțele armate din Cehia.

Atât Cehia cât și România vor integra în următoarele luni o brigadă în armata Germaniei, notează aceeași publicație prestigioasă.

Brigada Mecanizată 81 „General Grigore Bălan” se va alătura în următoarele luni Diviziei Forțelor Răspuns Rapid a Bundeswehr.

CITEȘTE ȘI: Statul Islamic amenință planeta: „A început Cruciada!”

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc avertizează: Expedierea de mesaje text în timpul meselor reprezintă începutul războiului

Cehia se va integra cu brigada care a desfășurat operațiuni militare în Kosovo și Afganistan. Aceasta va deveni parte din Divizia 10 Armată a Germaniei.

Se vorbește tot mai despre nevoia de a avea o armată europeană, care să asigure și mai bine securitatea la nivel continental, pentru țările membre ale clubului select.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top