Connect with us
Armistițiu în Siria. Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat că taberele rivale care luptă pe frontul sirian vor înceta focul.

Externe

Armistițiu în Siria – părțile combatante vor înceta focul

Armistițiu în Siria. Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat că taberele rivale care luptă pe frontul sirian vor înceta focul. Totuși, liderul de la Kremlin avertizează asupra fragilității înțelegerii.

Armistițiu în Siria – acordul intră în vigoare pe 30 decembrie

Afirmația liderului moscovit a fost întărită de confirmarea adusă de minstrul rus al Apărării. „Acordul pentru încetarea focului va fi în funcțiune de pe 30 decembrie.”

Vladimir Putin a emis o largă opinie cu privire la problema siriană. „”Am primit informații, în urmă cu câteva ore, că s-a înregistrat o evoluție în sensul dorit de toată lumea. Trei documente au fost semnate. Primul este un armistițiu între Guvernul sirian și opoziția armată. Un altul este un pachet de măsuri pentru supervizarea acordului de încetare a focului. Iar al treilea este un document prin care părțile se angajează să participe la discuțiile de pace pentru soluționarea crizei din Siria.”

Citește și: Orașul Alep, al doilea cel mai mare din țară, recucerit de armata siriană

Conflictul din Siria a adus moartea a mai bine de jumătate de milion de oameni, majoritatea civili. Ultimul dramatic din tragedia siriană a avut în prim-plan orașul istoric Alep.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top