Connect with us

Externe

ATAC armat la Moscova. Un bărbat a deschis focul într-o fabrică

Este stare de alertă după ce un atac armat a avut loc la o fabrica de dulciuri. Mai multe persoane au fost rănite iar la fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de poliție.

Un fost proprietar al unei fabrici de dulciuri de la Moscova a ucis un paznic şi a rănit alte trei persoane într-un atac armat la fabrică, au anunţat miercuri anchetatori, relatează The Associated Press.

Bărbatul s-a certat cu noul proprietar al fabricii, după care a deschis focul cu o puşcă, a precizat Comitetul rus de anchetă, anunță News.ro.

Deocamdata nu se știe dacă au fost luați ostatici

Poliţia din Moscova a dezminţit informaţii de presă potrivit cărora bărbatul a luat mai mulţi ostatici, dar a confirmat că acesta s-a baricadat în incintă.

Ilia Averianov a sunat la postul de radio Afaceri FM şi a spus că se apără de un ”gang” care a colaborat cu procurori din capitală pentru a-i confisca proprietatea.

Averianov a declarat că va ”lupta până la sfârşit”. Autorităţile nu au comentat imediat aceste acuzaţii.

Un dosar al familemtului fabricii Menlevik urmează să fie audiat la Moscova, în ianuarie, potrivit unor documente judiciare.

Citește și Zeci de VICTIME în Germania după ce un vas de croazieră a lovit pilonul unui pod

Tragedie fără margini! Zeci de victime în Germania, după ce un vas de croazieră, cu 129 de oameni la bord, a lovit pilonul unui pod peste Rin.

27 de persoane au fost rănite, aseară, după ce un vas de pasageri elveţian care naviga pe fluviul Rin s-a lovit de pilonul unui pod peste o autostradă în apropiere de Duisburg, în vestul Germaniei.

Vasul de croazieră ‘Swiss Crystal’, cu 129 de oameni la bord, majoritatea belgieni, olandezi şi luxemburghezi, avea ca destinaţie Olanda.

Din cele 27 de persoane rănite, majoritatea au doar leziuni uşoare, potrivit poliţiei. Patru dintre cei despre care s-a crezut iniţial că au fost răniţi grav au fost externaţi din spital în această dimineaţă, potrivit agerpres.ro.

Nava s-a izbit de un pilon de susţinere al autostrăzii A42, suferind avarii la prova

La scurt timp după accident, echipajul şi pasagerii au fost transferaţi pe o altă navă de croazieră, care s-a oprit pentru a oferi ajutor. La operaţiunea de salvare au fost folosite şi ambarcaţiuni ale departamentului de pompieri.

Pasagerii teferi şi-au putut continua călătoria peste o oră, după ce compania elveţiană Scylla, organizatoarea croazierei, le-a pus la dispoziţie o altă navă. Alţii au preferat să înnopteze în hoteluri din apropiere sau să plece acasă.

Potrivit poliţiei, podul avariat va fi redeschis circulaţiei doar după efectuarea unor verificări la structura de rezistenţă, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri.

Poliţia fluvială a deschis o anchetă în acest caz.

Citește și Așa îți dai seama că vine cutremurul cu 24 de ore înainte. 6 semne la care trebuie să fii atent

Cu toții ne temem de cutremur, mai ales după ce România a trecut printr-unul devastator în anul 1977.

Bilanțul seismului de atunci, care a avut 7.2 grade pe scară Richter, este unul cutremurător: peste 1.500 de morți și 11.300 de răniți. 56 de secunde au fost suficiente pentru a culcă la pământ 33 de clădiri în Capitală.

Specialiștii spun că, dacă un cutremur similar s-ar produce astăzi în România, atât numărul morților cât și pagubele materiale ar fi mult mai mari.

În principiu un cutremur nu poate fi prezis, însă cercetătorul Emil Strainu susține că, după 30 de ani de studiu al seismelor, a descoperit câțiva indicatori care pot prevesti producerea unui cutremur cu 24 de ore înainte. Iată care sunt aceștia:

1. Nori paraleli – dacă observi pe cer mai multe formațiuni de acest fel înseamnă că un schimb energetic important este realizat între pământ și atmosfera. Acest schimb energetic precede descărcarea de energie seismică din timpul unui cutremur;

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top