Connect with us
Un atac terorist a fost comis la o universitate din Nigeria. Cel puțin patru persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite.

Externe

Atac terorist în Nigeria, la o universitate: Cel puțin patru morți

Cel puțin patru oameni au murit, iar alți 15 au fost răniți, după un atac terorist comis în campusul Universității din Maiduguri.

Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer într-o moschee amplasată în campusul universității. Atacul ar fi fost comis de o adolescentă, relatează Al Jazeera. După comiterea atacului, gruparea jihadistă Boko Haram, afiliată Statului Islamic, a revendicat această atrocitate.

De altfel, această grupare teroristă este cunoscută pentru faptul că se folosește de tinere pentru a provoca atacuri sinucigașe.

Citește și: Atac terorist în inima Orașului Sfânt

Conform martorilor deflagrației, adolescenta avea un dispozitiv explozibil pe corp, care s-a detonat, ucigând-o instant. Alte trei persoane, care se aflau în imediata apropiere a tinerei, au fost spulberate de explozie. De asemenea, alte 15 persoane care se rugau în moschee au fost rănite și duse de urgență la spital.

Atacul terorist din Nigeria vine după ce Boko Haram a pierdut unul dintre fiefurile sale din această țară, localizat în pădurea Sambisa. Acesta a fost capturat de forțele militare nigeriene.

Analiștii sunt de părere că aceasta a fost o răzbunare a jihadiștilor pentru pierderea suferită.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top