Connect with us
Bashar al-Assad: "Conflictul din Siria este între un război rece şi al treilea război mondial"

Externe

Bashar al-Assad: „Conflictul din Siria este între un război rece şi al treilea război mondial”

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, susţine că situaţia din ţara sa seamănă cu un conflict între războiul rece şi al treilea război mondial. Assad a vorbit despre Siria într-un interviu publicat de „The Sunday Times”.

„Numim conflictul un război mondial, însă este, de asemenea, un război global împotriva Siriei, cu zeci de ţări împotriva noastră, care le oferă bani teroriştilor şi sprijin logistic”, a declarat Assad pentru publicaţia amintită.

Assad este destul de pesimist în legătură cu soluţionarea imediată a conflictului din ţara sa, pe care îl vede o combinaţie între un război rece şi un al treilea război mondial.

Assad nu vede soluţionarea politică a problemei siriene

„Să vorbim despre o soluţie politică în timp ce cealaltă parte este controlată de figuri cheie din Arabia Saudită, Turcia, Marea Britanie, SUA şi Franţa nu e realist”, s-a plâns Assad.

Preşedintele ţării care se află în război de 5 ani susţine că cea mai mare problemă cu care se confruntă ţara este intervenţia externă a acestor ţări, sub diferitele ei forme. „Numai după ce îşi retrag teroriştii din ţara noastră ne putem aşeza la masă cu Arabia Saudită şi alte state şi putem aborda soluţii politice, putem dialoga”, a mai declarat Assad.

CITEŞTE ŞI: Războiul din Siria, o nouă etapă. Forţele arabo-kurde au lansat ofensiva în Rakka

Assad nu a uitat să menţioneze sprijinul militar de care se bucură din partea Rusiei: „Luptăm împotriva unui număr nesfârşit de terorişti care ajung în Siria şi rezistăm”, închide Assad.

Astăzi, Arabia Saudită împreună cu Turcia şi Statele Unite au trimis militari în oraşul Rakka pentru a-l scoate de sub controlul Statului Islamic în aşa-zisa ofensivă pentru eliberarea Siriei de ISIS.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top