Connect with us
Spania va închide toate restaurantele, şcolile şi universităţile

Externe

BREAKING NEWS: Criza politica in Spania. Premierul Rajoy, RESPINS pentru a doua oara

Criza politica din Spania se accentueaza intr-un mod care alerteaza Uniunea Europeana. Premierul Mariano Rajoy, reprezentantul Partidului Popular, a fost respins de Parlament pentru a doua oara consecutiv, spaniolii riscand sa voteze pentru a treia oara in acelasi an marcand o situatie fara precedent.

Romanii din Spania, in pericol

De aproape un an, Spania nu are guvern, fiind cea de-a doua bomba politico-sociala a Europei dupa iesirea Marii Britanii din Uniune. Romanii din Spania risca sa ramana fara locuri de munca daca va persista criza, de vreme ce rata somajului fluctueaza de la o luna la alta in mod periculos, avertizeaza mai multi analisti politici pentru El Pais. Politologii sustin ca Spania devine o adevarata bomba sociala si este in pragul anarhiei, calcand pe urmele Greciei.

Deputatii au respins investitura lui Mariano Rajoy in functia de premier, pentru a doua oara in acest an. Presedintele interimar in functie al guvernului spaniol, care ocupa scaunul in mod ilegitim dupa cele doua esecuri inregistrate in alegerile din acest an, a obtinut doar 170 de voturi favorabile investiturii, fata de 180 impotriva. Din cele 170, 137 au venit de la partidul sau, PP, 32 de la formatiunea Ciudadanos (Cetatenii) si un singur vot de la Coalitia Canaria. Voturile impotriva au venit de la PSOE, cea mai puternica formatiune de stanga (85) plus de la celelalte partide ale caror voturi sunt esentiale pentru formarea unei majoritati legale.

Urmatorul termen pentru votarea guvernului este 31 octombrie, iar daca nici atunci Rajoy nu va obtine voturile necesare, spaniolii vor fi chemati la vot pentru a treia oara in acelasi an, fix in ziua de Craciun, pe 25 decembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top