Connect with us
Furtuna Filomena a provocat patru decese. Ce se întâmplă cu vremea în Spania

Externe

Furtuna Filomena a provocat patru decese. Ce se întâmplă cu vremea în Spania

Vremea rea face prăpăd în Spania. Sunt 4 morți din cauza furtunii. Ce s-a întâmplat în Madrid și ce anunță meteorologii.

Patru spanioli şi-au pierdut viaţa în urma unei furtuni care a afectat Spania. Furtuna Filomena a acoperit cu zăpadă Madridul, iar cantitatea de zăpadă era atât de mare, încât unii locuitori au schiat pe bulevardul Gran Via din Madrid, conform informațiilor transmise de Reuters, citată de Agerpres.

Meteorologii au emis alerta și au anunțat că conform furtina Filomena a adus cea mai abundentă ninsoare din ultimele decenii în centrul Spaniei. Este cea mai abundentă ninsoare înregistrată după anul 1971, a precizat Morcillo. șeful Agenţiei Naţionale de Metereologie. Stratul de zăpadă din Madrid a ajuns la 20 şi 30 de centimetri.

Specialiștii de la meteo spun că ninsorile și vijeliile vor continua săptămâna viitoare, informează Agerpres.

Ce se întâmplă cu vremea în Madrid

Meteorologii au plasat sâmbătă sub alertă roşie Madridul şi alte patru regiuni.

Salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în capitala Spaniei. Imagini video încarcate pe YouTube au surprins cum, pe Gran Via, o arteră pe care de obicei traficul este intens, spaniolii au ieşit să schieze sau s-au bătut cu bulgări de zăpadă.

„Este uimitor, n-am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Marcos, în vârstă de 30 de ani.

Din păcate, vremea rea a provocat patru decese până acum

Un bărbat şi o femeie aflaţi într-o maşină s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit îngheţate la Madrid, respectiv Calatayud, în est, potrivit autorităţilor.

„Vreau să reiterez apelul guvernului pentru precauţie maximă în faţa evoluţiei vremii în următoarele ore”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

Conform Agenţia Naţionale de Metereologie (Aemet), Julian Morcillo, valorile de temperatură ar putea să scadă până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare, provocând formarea unui strat de gheaţă care ar putea deveni periculoasă.

Aeroportul Barajas din capitală a fost închis începând de vineri seară, iar la nivel naţional accesul pe cel puţin 650 de drumuri a fost restricţionat.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top