Connect with us
Căpitanul Sir Tom Moore a decedat. Era infectat cu coronavirus

Externe

Căpitanul Sir Tom Moore a decedat. Era infectat cu coronavirus

Căpitanul Sir Tom Moore a decedat azi din cauza coronavirusului. Celebrul veteran de răzoi din Armata Britanică, în vârstă de 100 de ani, se afla internat în spital din cauza unei pneumonii cu care s-a luptat în ultima perioadă. Ulterior, a fost testat pozitiv de coronavirus și starea lui de sănătate s-a înrăutățit, iar organismul a cedat.

Căpitanul Sir Tom Moore moare la 100 de ani

Sir Tom Moore a pierdut lupta cu viața. În ultima vreme se simțea tot mai rău și a fost tratat de o pneumonie. Acesta a fost transferat duminică la un alt spital, iar fiica ia, Hannah Ingram-Moore, a declarat că a a avut probleme de respirație și a avut nevoie de ajutor.

Ulterior, a fost depistat pozitiv de coronavirus, însă fiica sa susținea că nu se află la terapie intensivă. Organismul său a fost extrem de slăbit și a cedat.

Căpitanul Sir Tom Moore  a devenit celebru după ce a strâns aproape 33 de milioane de lire sterline pentru National Health Service. Toți banii pe care i-a adunat au fost investiți în sănătate și a primit o mulțime de laude datorită intenției sale. Ajutorul său a fost binevenit, având în vedere că strângerea de fonduri a avut loc exact în timpul primului blocaj național din aprilie 2020.

Când a împlinit 100 de ani, el s-a angajat să parcurgă 100 de ture prin grădina sa. Imaginea și ambiția lui au emoționat pe toată lumea și a dus la strângerea uluitoarei sume.

Boris Johnson a spus atunci că „eforturile eroice ale lui Moore au ridicat spiritele întregii națiuni”, în timp ce ducele de Cambridge l-a lăudat și a spus despre el că este o mașină de strâns fonduri.

Tom Moore, înnobilat de Regina Elisabeta a II-a

Sir Tom a devenit un erou național în timpul pandemiei Covid-19 când a strâns 33 de milioane de lire sterline, parcurgând 100 de ture din grădina sa cu ajutorul unui cadru de mers pe jos.

Și într-un omagiu potrivit, el a devenit oficial Sir Tom când a fost învestit de regina Elisabeta, care a încheiat un an extraordinar pentru veteranul celui de-al doilea război mondial.

Vorbind cu Sir Tom, regina a spus: „Vă mulțumesc foarte mult. O sumă uimitoare de bani pe care ați strâns-o.”

Cine a fost Sir Tome Moore

Sir Tom Moore s-a născut în Keighley, West Yorkshire, în aprilie 1920. El a terminat școala de iginerie civilă. După terminarea școlii a intrat în armată. În 1940, a fost selectat pentru pregătirea ofițerilor și a ajuns la gradul de căpitan, fiind ulterior detașat în al nouălea batalion al Regimentului Ducelui de Wellington din India.

După război, s-a întors în Marea Britanie și a lucrat ca instructor la Școala de vehicule de luptă blindate din Bovington, Dorset. În anul 2007 s-a retras și a decis să stea alături de familie, având și numeroase probleme de sănătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top