Connect with us
Cofondatorul mărcii Guess demisionează. Acesta este acuzat de hărțuire sexuală

Externe

Cofondatorul mărcii Guess demisionează. Acesta este acuzat de hărțuire sexuală

Lista cu celebrități acuzate de hărțuire sexuală continuă. De data aceasta este vorba despre  cofondatorul mărcii Guess, Paul Marciano, care a fost exclus în luna februarie de la orice responsabilitate operaţională din grupul de pręt-ŕ-porter, după ce a fost acuzat , iar recent a demisionat din funcţia de preşedinte şi va părăsi postul de director de creaţie la începutul anului 2019.

Aceste decizii au fost luate din proprie inițiativă, informează AFP.

Decizia sa, menţionată într-un document publicat marţi de către Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA (SEC), intervine după prezentarea în faţa consiliului de administraţie al Guess a unui raport cu privire la acuzaţiile care îl vizează pe omul de afaceri franco-marocan.

Potrivit documentului, comisia specială stabilită de consiliul de administraţie pentru a se ocupa de acest caz şi formată în principal din administratori independenţi ai Guess nu a putut stabili cu certitudine existenţa unor acte de hărţuire şi agresiune sexuală – în unele cazuri, anchetatorii considerând că atât versiunea oferită de presupusa victimă cât şi cea a lui Marciano sunt credibile.

Ancheta a stabilit însă că în anumite ocazii Marciano a comis greşeli în comunicarea cu modelele şi fotografii şi s-a pus „în situaţii susceptibile de a atrage acuzaţii de comportament necorespunzător, ceea ce s-a şi întâmplat”, se precizează în documentul menţionat, fără a fi oferite detalii suplimentare.

Ce decizie a luat Paul Marciano. ”Chiar dacă ancheta nu a stabilit…”

Chiar dacă ancheta nu a stabilit că Paul Marciano se face vinovat de hărţuire şi agresiune sexuală, grupul Guess şi cofondatorul său au anunţat că au ajuns la acorduri amiabile cu cinci persoane, care vor primi compensaţii în valoare de 500.000 de dolari în total.

Cel care a ajutat la fondarea Guess în Statele Unite în 1981 a anunţat, de asemenea, că va renunţa la funcţia sa de preşedinte al consiliului de administraţie, deşi va rămâne în cadrul acestuia – urmând să fie înlocuit în postul de preşedinte de fratele său, Maurice Marciano.

De asemenea, Paul Marciano s-a angajat să părăsească postul de director de creaţie la sfârşitul lui ianuarie 2019, după o perioadă de tranziţie.

Marciano a fost acuzat public de hărţuire şi de abuzuri sexuale de către supermodelul american Kate Upton.

Într-un interviu publicat de revista Time, Upton l-a acuzat pe omul de afaceri franco-marocan că a hărţuit-o şi a pipăit-o fără consimţământul ei în mai multe rânduri în timp ce poza pentru marcă în 2010.

Citește și: Morgan Freeman este acuzat de opt femei că le-a hărțuit sexual. Cum a reacționat

Paul Marciano a calificat aceste acuzaţii drept „absolut false” şi „absurde” şi a dat asigurări că nu a atins-o niciodată pe Kate Upton „într-un mod inadecvat”.

El a fost criticat şi de lumea modei în contextul mişcării anti-hărţuire #MeToo, după apariţia căreia numeroşi oameni în poziţii de putere au fost acuzaţi de hărţuire sau de abuzuri sexuale în siajul scandalului Weinstein. Mai mulţi fotografi de modă foarte cunoscuţi, precum Terry Richardson, Bruce Weber sau Mario Testino, au fost excluşi din breaslă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top