Connect with us
Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Externe

Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro, fonduri care să ajute la gestionarea crizei generată de noul tip de coronavirus, conform unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

România urmăează să primească 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. Totodată, vor fi mai redirecționate și 637 de milioane de euro, această sumă reprezentând avansul fondurilor structurale date la începutul lunilor martie și aprilie. Aceștia bani vin în spirjinul României în lupta împotriva noului tip de virus care a dat o lume întreagă pese cap.

Aceste fonduri au menirea să sprijine sistemele de sănătate prin finanţarea achiziţiilor de echipamente de protecţie, medicamente şi teste. Totodată se umărește și adaptarea mediului de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală și asigurarea accesului persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale. Din acești bani se vo oferi și creditepentru IMM-uri în scopul atenuării şocurilor financiare provocate de criza COVID-19, potrivit Agerpres.

Îână în acest moment în țara noastră au fost depistați 308 pacienți infectați cu coronavirus, 31 dintre fiind declarați vindecați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi se află în stare gravă.

Citește și: Tratamentul pentru coronavirus, prescris de Streinu Cercel la „Matei Bals”

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top