Connect with us
Mesajul OMS pentru tineri: „Nu vă consideraţi invincibili”

Externe

Mesajul OMS pentru tineri: „Nu vă consideraţi invincibili”

OMS anunţă că 210.000 oameni au fost infectați cu noul tip de coronavirus și 9.000 de oameni nu au supraviețuit după îmbolnăvirea cu el. Mesajul OMS pentru tineri este unul cât se poate de clar: „Nu sunteţi invincibili”

Mesajul OMS pentru tineri: „Nu vă consideraţi invincibili”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alamră pentru toată populația tânără, să nu se considere de neatins atunci când vine vorba despre coronavirus. Numărul de îmbolnăviri a ajuns la 210.000, iar din aceștia 9000 și-au pierdut viața în lupta cu COVID-19. suntem în plină pandemie, însă oficialii de la OMS consideră că tinerii nu iau destul de în serios acest lucru.

„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online de la Geneva, conform Mediafax.

Tedros Adhanom Ghebreyesus este îngrijorat de faptul că prea mulți tineri consideră că doar oamenii în vârstă au de suferit de pe urma acestui virus și mulți chiar se simt invincibili în fața lui. Deși populația în etate este mai predispusă la complicații, asta nu înseamnă că populația tânără nu este deloc afectată de noul coronavirus.

„Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a mai declarat medicul etiopian.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top